Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους οι τρεις ανήλικοι που φέρονται ως μέλη της «Colonos hooligans family», που εξαπέλυε επιθέσεις σε βάρος άλλων ανηλίκων στον Κολωνό και σε άλλες περιοχές. Οι τρεις κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν στη δικαστική λειτουργό για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σύσταση συμμορίας, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία φέρονται ως δράστες επίθεσης με μαχαίρι σε βάρος 16χρονου μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ Αθηνών, πριν από λίγες ημέρες, από την οποία το θύμα είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Συγκατηγορούμενός τους στην υπόθεση είναι ακόμη ένας 15χρονος που συνελήφθη ως ο δράστης της επίθεσης σε βάρος του μαθητή του ΕΠΑΛ, ο οποίος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Η «Οικογένεια χούλιγκαν του Κολωνού» (Colonos hooligans family), όπως αποκαλούσαν τη συμμορία τους οι «άγουροι» συλληφθέντες, στις 25 Οκτωβρίου, είχε οδηγήσει στο νοσοκομείο ένα 16χρονο αλλοδαπό μαθητή Επαγγελματικού Λυκείου, τον οποίο τραυμάτισαν με μαχαίρι την ώρα που βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου. «Τι έκανα, ρε μάγκες;» φώναζε ο νεαρός μαθητής την ώρα που δεχόταν τη βίαιη επίθεση από τα μέλη της συμμορίας. Το θύμα είχε μεταφερθεί αιμόφυρτο στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και, σύμφωνα με τους γιατρούς, γλίτωσε από θαύμα. Η επίθεση, όπως αποδείχτηκε, αφορούσε διαφορές ανάμεσα σε δύο αντίπαλες συμμορίες ανηλίκων που δραστηριοποιούνται σε γειτονικές περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Τις εικόνες, που είχε καταγράψει «συνεργός» τους, εντόπισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων και αποτυπώνουν την αγριότητα με την οποία δρούσαν τα μέλη της συμμορίας που έβαζαν στο στόχαστρο ανήλικους από «αντίπαλες» συμμορίες σε Άγιο Παντελεήμονα, Σεπόλια και Κολωνό, τους οποίους χτυπούσαν με μανία, λύνοντας έτσι τις διαφορές τους. «Τώρα γιατί δεν μιλάς;» φαίνεται να λένε σε ένα θύμα τους το οποίο βιντεοσκοπούν να φεύγει με αίματα στο πρόσωπο έχοντας δεχτεί τα χτυπήματά τους.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ