Θύμα ηλεκτρονικής απάτης με λεία 750.000 ευρώ έπεσε γνωστή επιχειρηματίας της Αιτωλοακαρνανίας, που είναι σύζυγος προσώπου με κορυφαίο θεσμικό ρόλο στην περιοχή.

Η υπόθεση με την απάτη-μαμούθ έχει προκαλέσει σοκ και σοβαρό προβληματισμό στην τοπική κοινωνία, καθώς η γυναίκα είναι μέλος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας στην περιοχή. Όπως έγινε γνωστό η επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Μεσολογγίου, έχει συναλλαγές στο εξωτερικό και γι’ αυτό διατηρεί εκτός Ελλάδας τραπεζικό λογαριασμό και πραγματοποιεί ηλεκτρονικές πληρωμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, άγνωστοι χάκερ φαίνεται ότι την έβαλαν στο στόχαστρο, κατάφεραν να «σπάσουν» τα τείχη προστασίας και να κερδίσουν πρόσβαση στο προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της επιχειρηματία. Έτσι κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» και την πρόσβασή τους στις τραπεζικές καταθέσεις της γυναίκας.

Στη συνέχεια, οι απατεώνες έστειλαν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον άνθρωπο που είχε εξουσιοδότηση να μετακινήσει χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό της. Αρχικά έστειλαν μία εντολή για μεταφορά 450.000 ευρώ και έπεται μία ακόμη εντολή για τη μεταφορά 300.000 ευρώ.

Η αρχή του τέλους για τη δράση των απατεώνων ήρθε όταν έγιναν άπληστοι και επιχείρησαν να «σηκώσουν» ένα ακόμη μεγάλο ποσό. Έστειλαν νέο μήνυμα με τρίτη εντολή μεταφοράς χρημάτων για ποσό ύψους 360.000 ευρώ. Τα υψηλά ποσά και οι αλλεπάλληλες εντολές κίνησαν υποψίες στον άνθρωπο που είχε αναλάβει τις συναλλαγές. Έτσι, επικοινώνησε με την επιχειρηματία, η οποία «έπεσε από τα σύννεφα» και τον ενημέρωσε ότι δεν είχε δώσει καμία από τις τρεις εντολές για τη μεταφορά χρημάτων.

Η επιχειρηματίας κατήγγειλε την υπόθεση στις Αρχές και ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία κατ’ αγνώστων από την Αστυνομία. Μάλιστα, την υπόθεση έχει αναλάβει να ερευνήσει και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που αναζητά ηλεκτρονικά ίχνη προκειμένου να οδηγηθεί στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ