Τόσο η ίδια η κυβέρνηση όσο και η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αναμένει να δει τα αποτελέσματα που θα έχουν τα πρόσφατα μέτρα προστασίας τα οποία αφορούν κατά συντριπτική πλειοψηφία τους ανεμβολίαστους πολίτες.
Την ίδια στιγμή, μελετώνται νέα μέτρα προστασίας, αισθητά πιο «ενισχυμένα». Τα τελευταία θα αφορούν την ενίσχυση του συστήματος υγείας, την επιβολή μέτρων που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους για την προστασία των ιδίων, όσο και της κοινωνίας και τρίτον τους αυστηρούς ελέγχους για την τήρησή τους.

«Ρίχνονται» στον αγώνα οι ιδιωτικές κλινικές

Στην προσπάθεια να αναχαιτιστεί η ραγδαία εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας όπως αυτή εντοπίζεται στον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων, «ρίχνονται» άμεσα στον αγώνα οι ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες θα παραχωρούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τις ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το βράδυ της Τετάρτης είχε τηλεδιάσκεψη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, προκειμένου να επικαιροποιήσουν το πλαίσιο συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Η συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα αφορά στην παροχή του συνόλου των ελεύθερων κλινών ΜΕΘ από τις ιδιωτικές κλινικές στη διαχείριση του ΕΚΑΒ, στην παροχή αυτοτελών δομών για ασθενείς Covid, καθώς και στην παροχή κλινών για Covid αλλά και λοιπά περιστατικά.

Διατίθενται εκατοντάδες κλίνες στη Βόρεια Ελλάδα

Συγκεκριμένα, εκτός από τις κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται σε περιστατικά του ΕΣΥ, ήδη στη Θεσσαλονίκη έχουν διατεθεί πάνω από 200 κλίνες για περιστατικά Covid και πάνω από 100 κλίνες για λοιπά περιστατικά.

Στη Θεσσαλία έχουν διατεθεί άνω των 200 κλινών για περιστατικά Covid και άνω των 150 για λοιπά περιστατικά.

Συν τοις άλλοις, υπενθυμίζεται πως στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδεχόμενο επιστράτευσης γιατρών, αναλόγως και το πώς θα εξελιχθεί το εθελοντικό ενδιαφέρον.