Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα νέα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. Τα κρούσματα, οι νοσηλείες και οι θάνατοι αυξάνονται συνεχώς και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών όλο και περισσότεροι είναι οι νέοι ανεμβολίαστοι, που χάνουν τη μάχη με την φονική νόσο.

Ως εκ τούτου, οι γιατροί της πρώτης γραμμής ζητούν αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, ακόμη και γενικό απαγορευτικό, προκειμένου να σταματήσει η διασπορά.

Γενικό απαγορευτικό στους ανεμβολίαστους ζητά μέσω του MEGA ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, προκειμένου να «κοπάσει» η ανεξέλεγκτη διασπορά.

«Να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα στην ανθρώπινη δραστηριότητα, να περιοριστεί η κινητικότητα των ανεμβολίαστων, να μην μπορούν να μπουν πουθενά», σημείωσε.

Ο συνωστισμός σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των μέτρων, είναι ο νούμερο ένα τρόπος μετάδοσης του ιού, με τους ειδικούς να χτυπούν καμπανάκι κινδύνου για τους χώρους διασκέδασης.

Στο μεταξύ νωρίτερα, ως «εγκληματίες» χαρακτήρισε όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για τα εμβόλια, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.

«Ορισμένοι παίζουν με τα συναισθήματα του κόσμου για να βγάλουν χρήματα, καλλιεργώντας θεωρίες συνωμοσίας και προσπαθούν ουσιαστικά να βγάλουν χρήματα από τον φόβο των ανθρώπων. Αυτοί είναι οι εγκληματίες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο μόνος τρόπος να ανακοπεί η ξέφρενη πορεία του ιού είναι να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί της τρίτης αναμνηστικής δόσης και παράλληλα να εμβολιαστούν όσοι ακόμη δεν το έπραξαν τονίζουν οι ειδικοί.