Χάρη στην τεχνολογία της τενχητής νοημοσύνης, θεατές απ’όλον τον κόσμο πλέον έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν την περίοδο ακμής της Αρχαίας Ολυμπίας, κάνοντας ένα ταξίδι 2.000 ετών πίσω στο χρόνο.

Η γενέτειρα τον θεσμών που διαμόρφωσαν τον κόσμο, η Αρχαία Ολυμπία, εμφανίζεται όπως τότε χάρη στη νέα συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Microsoft, «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος», όπου αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την ψηφιακή διατήρηση και αποκατάσταση αυτού του πλούσιου αρχαιολογικού χώρου για τις επόμενες γενιές, ζωντανεύοντας τα κτήρια και τον πολιτιστικό της αντίκτυπο όπως ποτέ άλλοτε.

Ειδικότερα, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα ταξίδι στον χρόνο, ανακαλύπτοντας την κληρονομιά που προέκυψε από τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, την τέχνη και την αρχιτεκτονική έως τα πολιτικά ιδεώδη.

Γυρνώντας στο σήμερα, 27 κύρια μνημεία και πολλά άλλα μικρότερου μεγέθους εξακολουθούν να βρίσκονται στην Αρχαία Ολυμπία. Μεταξύ αυτών, το αυθεντικό Ολυμπιακό Στάδιο. Παράλληλα, είναι αναγκαία και η ψηφιακή διατήρησή τους προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλα τα τεκμήρια της πλούσιας ιστορίας και οι κοινές θεμελιώδεις πολιτικές αξίες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε αυτός ο χώρος, θα παραδοθούν στις επόμενες γενιές.

Τέλος, o χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας αναπαρίσταται με ακριβείς ψηφιακές λεπτομέρειες.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο