Στο σημείο να στερήσουν από τα παιδιά τους ακόμα και το δικαίωμα στη μάθηση έφτασαν οι γονείς τεσσάρων μαθητών που ζουν στην Αλιστράτη Σερρών.

Σύμφωνα με το infonews24.gr, οι εν λόγω γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους, που φοιτούν στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και στο λύκειο αντιστοίχως, επειδή αφενός δεν δέχονται να τα υποβάλουν σε self test, και αφετέρου ούτε καν να χρησιμοποιήσουν την υποχρεωτική μάσκα κατά την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η τιμωρία που οι ίδιοι οι γονείς επιβάλλουν στα παιδιά τους εξαιτίας της ιδεοληψίας τους έχει δυστυχώς προηγούμενο, καθώς ούτε πέρυσι, όταν άνοιξαν και πάλι τα σχολεία μετά το lockdown έστελναν τα παιδιά τους...

Οι διευθυντές των σχολείων ενημέρωσαν σχετικά τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών Γιάννης Καραβασίλης δήλωσε πως τα παιδιά δεν μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο από τη στιγμή που δεν τηρούν τα προβλεπόμενα, υποχρεωτικά και απαραίτητα για την προστασία του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Ο κ. Καραβασίλης ανέφερε πως θα επικοινωνήσει εκ νέου με τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου, προκειμένου να ζητηθεί ακόμη και εισαγγελική παρέμβαση.