Δίχως προηγούμενο η άνοδος του ιικού φορτίου στη χώρα, αφού από την προηγούμενη εβδομάδα ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, προκαλώντας έτσι την έντονη ανησυχία των ειδικών αλλά και της κυβέρνησης.

Παρά ταύτα, θυμίζουμε πως νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση με την Κ.Ο. της ΝΔ απέκλεισε κάθε πιθανότητα ολικού lockdown.

Ειδικότερα, μετά το χθεσινό - νέο - ρεκόρ των 7.335 κρουσμάτων και τις προβλέψεις για άνοδο μέχρι και στα 10.000 κρούσματα το επόμενο διάστημα, η τελευταία υπόθεση φαίνεται πως δεν απέχει πολύ από την κοντινή πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, το κοντέρ των κρουσμάτων αναμένεται να γράψει 9.200 κρούσματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ διενεργήθηκαν 400.000 rapid tests

Επίσπευση της τρίτης δόσης ζητούν οι επιστήμονες

Ο ρυθμός που αυξάνονται τα κρούσματα έχει θορυβήσει τους ειδικούς και πλέον οι επιστήμονες προτείνουν να επισπευσθεί η τρίτη δόση νωρίτερα από το εξάμηνο. Ειδικότερα, τη δυνατότητα να μπορούν οι πολίτες να κλείσουν το ραντεβού τους για την τρίτη δόση πριν περάσει το εξάμηνο από τη δεύτερη δόση εξετάζουν επιστήμονες σε όλη την Ευρώπη.

Εξετάζουν τα επιστημονικά δεδομένα για να δουν αν μπορεί η τρίτη δόση να γίνει στους τρεις, τέσσερις ή πέντε μήνες.



Εφιαλτικές οι εφημερίες στα νοσοκομεία

Δραματική ήταν η κατάσταση τη νύχτα και στο νοσοκομείου του «Παπανικολάου», με τον διευθυντή της ΜΕΘ, Νίκο Καπραβέλο να λέει πως η πληρότητα είναι στο 100% και ότι θα αναγκαστούν να νοσηλεύουν ασθενείς στο πάρκινγκ του νοσοκομείου, όπως έγινε στη Ρουμανία.

Γιατροί και νοσοκόμοι βρίσκονται στα όρια εξάντλησης, καθώς εργάζονται κάτω από τις αντίξοες αυτές συνθήκες.

«20.000 κρούσματα το Φεβρουάριο»

Για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας οι νέες μολύνσεις ξεπέρασαν τις 7.000 εχθές, ενώ υψηλός και ο αριθμός των θανάτων που έφτασαν τους 65.

Την ίδια ώρα, δεν έχουν τέλος οι δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών, καθώς εφιαλτικό είναι το σενάριο για τον Φεβρουάριο που κάνει λόγο ακόμη και για 20.000 μολύνσεις.