Ακούγεται απίστευτο κι όμως είναι αληθινό. Τα μέλη μίας οικογένειας από τον Πύργο «χτυπήθηκαν» απ’ τον κοροναϊό και πλέον βρίσκονται στη ΜΕΘ. Η περίπτωσή τους αποδεικνύει το πόσο ευάλωτη είναι η κοινωνία μπροστά στην απειλή της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, δύο αδέρφια -ο μεγαλύτερος κάτω από την ηλικία των 50 ετών- καθώς και η μητέρα τους νοσηλεύονται, αφού οι γιατροί έκριναν ότι η υγεία τους ήταν αρκετά επιβαρυμένη.

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο νοσηλεύεται το ένα από τα αδέρφια, με την κατάστασή του να είναι ιδιαιτέρως σοβαρή. Την ίδια ώρα, ο μικρότερος αδερφός του και η μητέρα τους έχουν εισαχθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσηλευτικό ίδρυμα του «Αγίου Ανδρέα» στην Πάτρα.

Κύμα συμπαράστασης

Τα νέα «ταξίδεψαν» γρήγορα στη μικρή επαρχιακή πόλη του Πύργου προκαλώντας κύμα συμπαράστασης για την οικογένεια που δίνει μεγάλη μάχη ενάντια στον κοροναϊό.

Η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων κοροναϊού που καταγράφονται στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας το τελευταίο διάστημα προκαλεί ανησυχία στις υγειονομικές αρχές. Την τελευταία μόλις εβδομάδα εντοπίστηκαν 210 νέες περιπτώσεις μολύνσεων με τις περισσότερες να καταγράφονται στους Δήμους Πύργου και Ήλιδας.