Σε πρόσθετα νέα μέτρα και σε προσαρμογές στα σούπερ μάρκετ, σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί, δηλώνει «ανοιχτή» η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, επισημαίνοντας ότι «η κατάσταση είναι δυναμική και τα δεδομένα αξιολογούνται συνεχώς».

Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση εξετάζει ένα «lockdown σε ανεμβολίαστους», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «όποια μέτρα χρειάστηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχουν ληφθεί».

Την ίδια στιγμή ο κ. Οικονόμου απέκλεισε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους εργαζομένους της εστίασης, διευκρινίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα.

«Είναι στην ευχέρεια των επιχειρήσεων να ρυθμίσουν το πλαίσιο των εργαζομένων της επιχείρησης τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη επανέλαβε πως το σύστημα Υγείας δέχεται πίεση και πως η αύξηση των κρουσμάτων είναι αντιστρόφως ανάλογη με την εμβολιαστική κάλυψη της κάθε περιοχής, τονίζοντας ότι από τα στοιχεία που δίνονται αποδεικνύεται πως 9 στους 10 που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.