Μονη_Πετρακη_Επιθεση
Ελλάδα

Μονή Πετράκη: Απολογείται σήμερα ο ιερέας που πέταξε βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες

Γιατί «αναβαθμίστηκε» το κατηγορητήριο

Σήμερα το μεσημέρι θα βρεθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο υπό καθαίρεση ιερέας, που επιτέθηκε με βιτριόλι συνολικά σε εννέα άτομα. Πρόκειται για επτά μητροπολίτες, έναν αρχιμανδρίτη και έναν αστυφύλακα στη Μονή Πετράκη.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο δράστης έλαβε ολιγοήμερη προθεσμία. Έτσι λοιπόν, σήμερα θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή μετά την αναβάθμιση του εις βάρος του κατηγορητηρίου.

Αρχικά, ο κατηγορούμενος απολογήθηκε και προφυλακίστηκε, τον Ιούνιο του 2021, για το ηπιότερο αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Εν συνεχεία όμως, ύστερα από νέα στοιχεία που προέκυψαν, η ανακρίτρια προχώρησε στην αναβάθμιση του εις βάρος του κατηγορητηρίου και την άσκηση της ποινικής δίωξης για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Γιατί «αναβαθμίστηκε» η κατηγορία

Όπως προέκυψε από την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης για το καυστικό υγρό, ο δράστης χρησιμοποίησε δυο γυάλινες εμπορικές συσκευασίες χημικών αντιδραστηρίων που περιείχαν θειικό οξύ (βιτριόλι), το οποίο εκτιμάται ότι ήταν εξαιρετικά πυκνό και ισχυρότατα διαβρωτικό και καυστικό οξύ, υψηλής καθαρότητας και περιεκτικότητας 96% και θα μπορούσε να επιφέρει το θάνατο.

Επιπλέον, από τις καταθέσεις των Μητροπολιτών Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς, προέκυψε πως ο δράστης όχι μόνο στόχευε και έριχνε με δύναμη το καυστικό υγρό στο πρόσωπό τους, αλλά ακολούθησε τα θύματά του ακόμα και όταν προσπάθησαν να κρυφτούν για να τους ρίξει πάνω του το οξύ.

Σήμερα λοιπόν, ο δράστης αναμένεται να επιχειρήσει να αντικρούσει τις άνωθεν κατηγορίες, τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι είχε αγοράσει το καυστικό υγρό για να κάνει κακό μόνο στον εαυτό του.