Νοσηλεύονται με κορoναϊό. Ακροβατούν μεταξύ ζωής και θανάτου. Αρνούνται τη συνεργασία με τον γιατρό και φτάνουν στο σημείο να πετούν στα σκουπίδια ακόμα και τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν από τους γιατρούς γιατί απλά δεν πιστεύουν στον ιό.

Η μαρτυρία της Μερόπης Μανταίου – διευθύντριας της 10ης κλινικής του «Σωτηρία» στο MEGA είναι καθηλωτική.

«Γιατί παίρνω αυτό το φάρμακο και όχι το άλλο, μας λένε άλλοι ασθενείς ότι πετάνε τα φάρμακα και δεν τα παίρνουν, πιστεύουν ότι τους κοροϊδεύουμε γιατί πολλές φορές ο ασθενής δεν καταλαβαίνει τη δύσπνοια» τόνισε η κυρία Μανταίου.

Ιστορίες χαραγμένες στο μυαλό των θεραπόντων γιατρών τους

Ολοένα και περισσότερες οικογένειες με κοροναϊό νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Οι ιστορίες τους έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό των θεραπόντων γιατρών τους, κάποιοι όμως δεν τα κατάφεραν.

«Νοσηλεύτηκε μάνα και κόρη, διασωληνώθηκαν και οι δύο, ο πατέρας σε άλλη κλινική πέθανε. Η κόρη και η μάνα επέζησαν, η μάνα βγήκε και δεν ξέραμε πώς θα πούμε στη μάνα ότι πέθανε ο σύζυγος» συμπλήρωσε η διευθύντρια της 10ης κλινικής του «Σωτηρία».

Δεν λείπουν οι περιπτώσεις πολιτών που νοσούν, χρειάζονται ιατρική παρακολούθηση, όμως καθυστερούν να πάνε στο νοσοκομείο, άλλοι από φόβο και άλλοι από λανθασμένες οδηγίες με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

«Και έρχονται στα πρόθυρα της διασωλήνωσης. Αυτό είναι απαγορευτικό, μπορεί να βυθιστείς ξαφνικά, ούτε κιχ να μην προλάβεις να πεις» πρόσθεσε η Μερόπη Μανταίου.