Μία ανθρώπινη τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με έναν 20χρονο Αφγανό πρόσφυγα να αυτοκτονεί όταν ενημερώθηκε ότι οι Ταλιμπάν έσφαξαν την οικογένειά του. Η τοπική κοινωνία στην περιοχή των Ασιτών Ηρακλείου είναι σοκαρισμένη από την αυτοκτονία του 20χρονου την 28η Οκτωβρίου. Ο νεαρός από το Αφγανιστάν ζούσε και εργαζόταν στη χώρα μας. Τους τελευταίους έξι μήνες ήταν εργάτης σε ποιμνιοστάσιο της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, ο 20χρονος είχε κάνει αίτηση για χορήγηση ασύλου και εργαζόταν νόμιμα στην Κρήτη.

Πριν από λίγο καιρό, έμαθε ότι η οικογένειά του σκοτώθηκε από το καθεστώς των Ταλιμπάν, που πήρε και πάλι την εξουσία στο Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση των αμερικανικών και συμμαχικών δυνάμεων. Ο 20χρονος φαίνεται ότι δεν άντεξε το χαμό των δικών του ανθρώπων και έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο μαντρί της οικογένειας των Ελλήνων εργοδοτών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, ο 20χρονος βρέθηκε κρεμασμένος με αυτοσχέδια θηλιά, την οποία είχε φτιάξει και περάσει ο ίδιος στο λαιμό του. Το άψυχο σώμα του 20χρονου εντόπισε η 15χρονη κόρη της οικογένειας, στην οποία ανήκει το ποιμνιοστάσιο. Το κορίτσι βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ από την εικόνα που αντίκρισε.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time