Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε ο αναπληρωτής καθηγητής κλινικής Φαρμακολογίας, Γιώργος Παπαζήσης και έδωσε όλες τις απαντήσεις σχετικά με τα νέα φάρμακα της Pfizer και της Merck.

Ο κ. Γιώργος Παπαζήσης τόνισε πως η αύξηση των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη κυρίως λόγω της χαλάρωση των μέτρων αλλά και της μη εφαρμογής των υφιστάμενων από τους πολίτες τόσο για τον μήνα Οκτώβριο όσο και για τον Νοέμβριο.

Ο αναπληρωτής καθηγητής επισήμανε πως με την έγκριση φαρμάκων κατά του κοροναϊού και πιο συγκεκριμένα του χαπιού της Merck από τον βρετανικό οργανισμό φαρμάκων προστίθεται άλλο ένα μεγάλο «όπλο» κατά της πανδημίας.

«Το αντιικό φάρμακο της Merck, όπως και το χάπι της Pfizer pου ακόμη εξετάζεται, θα χρησιμοποιείται για ασθενείς με covid που έχουν ήπια έως μέτρια συμπτώματα και ο ιός θα έχει ανιχνευθεί μέσα στο πρώτο 5μερο της διάγνωσης της ασθένειας» εξήγησε ο κ. Παπαζήσης.

«Θα αφορά δε άτομα με ορισμένα υποκείμενα νοσήματα καi γι' αυτό θα γίνεται επιλογή ατόμων που θα τους χορηγείται» συμπλήρωσε.

Δείτε το σχετικό βίντεο