Τη δυσοίωνη εκτίμηση ότι η δυναμική της πανδημίας σε κάποιες περιοχές είναι μη αναστρέψιμη αυτή τη στιγμή, καθώς και ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν θα έχουν κάποιο ουσιαστικό ή άμεσο αποτέλεσμα εξέφρασε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.

Μιλώντας στον Antenna, ο κ. Θωμαΐδης ήταν κατηγορηματικός στη διαπίστωση ότι οι ανεμβολίαστοι οδηγούν την πανδημία και τόνισε για άλλη μια φορά ότι το στέλεχος Δέλτα καθιστά πολύ εύκολη τη μετάδοση της Covid-19.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, δήλωσε ότι τα νέα μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Σάββατο προστατεύουν κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Αναφερόμενη στην τρίτη δόση του εμβολίου, έφερε ως παράδειγμα το Ισραήλ, όπου η αναμνηστική δόση έγινε στην ουσία υποχρεωτική καθώς για να θεωρείται κάποιος πλήρως εμβολιασμένος πρέπει να έχει κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει κάθε έξι μήνες να κάνουμε εμβόλιο για να είμαστε προστατευμένοι από τον κορονοϊό, είπε ότι αυτό δεν ισχύει και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των σχετικών ερευνών που θα πραγματοποιηθούν.

Επίσης η κυρία Ψαλτοπούλου απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πριν ένα χρόνο, παρότι φέτος η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι εμβολιασμένη, στο στέλεχος Δέλτα, που είναι εξαιρετικά πιο εύκολο να μεταδώσει τον ιό.