Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
astinomia_elegxoi
Ελλάδα

Νέα μέτρα - ΕΛΑΣ: «Μπαράζ» ελέγχων από το Σάββατο με 8.000 αστυνομικούς

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών μπαίνουν αρχικά η νυχτερινή διασκέδαση, η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους και το λιανεμπόριο

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα νέα μέτρα  προστασίας από τον κοροναϊό που θα ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου σε ολόκληρη τη χώρα. Έτσι, 8.000 αστυνομικοί θα «βγουν στο δρόμο», για να διασφαλιστεί η τήρηση των περιοριστικών μέτρων για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με το Star, οι τελικές αποφάσεις ελήφθησαν στην σύσκεψη στο Μαξίμου, όπου τέθηκε επί τάπητος ο συντονισμός των ελέγχων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό.
Σημειώνεται πως στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης.

Επιπλέον, για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων επιστρατεύονται 8.000 αστυνομικοί με 1.900 κλιμάκια και 400 στελέχη της αρχής διαφάνειας. Τα μεικτά κλιμάκια των 10-15 ατόμων θα πραγματοποιούν ελέγχους από το Σάββατο σε όλη τη χώρα.

Τέλος, στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών μπαίνουν αρχικά η νυχτερινή διασκέδαση, η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους και το λιανεμπόριο.