Στα μαλακά έπεσε ο επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής στο ΤΕΙ της Σίνδου, που είχε κατηγορηθεί για τη σεξουαλική κακοποίηση φοιτητριών του κατά τη διάρκεια γυναικολογικών εξετάσεων.

Ο καθηγητής καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, με τριετή αναστολή, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Ο καθηγητής κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη εις βάρος και των τριών καταγγελλουσών, ωστόσο, σύμφωνα με το GRtimes, η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του γιατρού για τη σεξουαλική κακοποίηση των δύο από τις τρεις φοιτήτριες καθώς έκρινε «διαφορετική» την τρίτη περίπτωση.

Τελικά ο 45χρονος καταδικάστηκε 2 χρόνια για καθεμία από τις τρεις κοπέλες που τον κατήγγειλαν και η ποινή του κατά συγχώνευση ορίστηκε στα 4 χρόνια.

Ωστόσο, η υπόθεση δεν σταματά εδώ καθώς εκκρεμούν οι καταγγελίες από τέσσερις ακόμα φοιτήτριες, με την κατηγορία αυτή τη φορά να έχει κακουργηματικό χαρακτήρα.

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων της γυναίκας, ενώ δικαιωμένες δήλωσαν οι φοιτήτριες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γυναικολόγος καλούσε τις φοιτήτριές του στο ιατρείο του για δωρεάν εξέταση και ασελγούσε σε βάρος τους.