Σοκαρισμένο παραμένει το πανελλήνιο από τη στυγερή δολοφονία εις βάρος της 48χρονης Νεκταρίας στην Ιεράπετρα, σημειώνοντας την 13η γυναικοκτονία που λαμβάνει χώρα φέτος.

Ο 54χρονος που σκότωσε με 16 μαχαιριές τη 48χρονη Νεκταρία βρίσκεται ενώπιον του ανακριτή, ενώ όπως δήλωσε δολοφόνησε τη σύζυγό του για λόγους αντιζηλίας ενώ στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Στα δικαστήρια ο 54χρονος

Στα δικαστήρια έφτασε το πρωί ο 54χρονος, φορώντας κουκούλα και αλεξίσφαιρο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει ορίσει συνήγορο. Σε αυτήν την περίπτωση η απολογία του ενδέχεται να αναβληθεί, κι αυτό γιατί ο Ανακριτής σ’ αυτήν την περίπτωση θα ορίσει αυτεπάγγελτα συνήγορο, στον οποίον πρέπει να δοθεί χρόνος να μελετήσει την εν λόγω δικογραφία.

Μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, ο δικηγόρος υπεράσπισης της οικογένειας της 48χρονης, Απόστολος Λύτρας, επικαλούμενος τα όσα του έχουν μεταφερθεί σημείωσε ότι «η δολοφονία της Νεκταρίας ήταν αναμενόμενη από το κοντινό της περιβάλλον». Οι λόγοι ήταν ότι η ίδια έφυγε από το σπίτι πριν έξι μήνες, αλλά και το ότι πριν αρκετές μέρες είχε μάθει για τη νέα σχέση της πρώην συζύγου του για την οποία γνώριζαν τα παιδιά της.

Σύμφωνα με τον κ.Λύτρα, το ζευγάρι χώρισε πριν περίπου 5 χρόνια, με τον 54χρονο να είναι ανένδοτος στο γεγονός του να αφήσει το σπίτι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συζήσουν αναγκαστικά, με τη Νεκταρία να αποφεύγει όσο μπορεί την επαφή μαζί του. Τελικά πριν 6 μήνες αποφάσισε να φύγει η ίδια από το σπίτι και τότε η κατάσταση χειροτέρεψε.



«Τον είχε μηνύσει για κακοποίηση η κόρη του»

Κομβικό ρόλο στην υπόθεση της γυναικοκτονίας θα έχει η μήνυση στην οποία είχε προβεί η κόρη του στο ΑΤ Ιεράπετρας εναντίον του πατέρα της μετά από άγριο ξυλοδαρμό.

Προσωπική άποψη του κ. Λύτρα είναι ότι οι τοπικές αρχές της περιοχής γνώριζαν τι συνέβαινε μέσα στο συγκεκριμένο σπίτι, όμως οι δυνατότητες παρέμβασής τους ήταν περιορισμένες απ’ τη στιγμή που η θανούσα δεν έκανε καταγγελία εναντίον του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σε καμία αστυνομική Υπηρεσία του νομού Λασιθίου, δεν είχε καταγραφεί ή καταγγελθεί οτιδήποτε, σε βάρος του εμπλεκόμενου ημεδαπού, που να σχετίζεται με την υπόθεση».