Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα νέα για την εξέλιξη της φονική νόσου στη χώρα μας, ιδιαίτερα μετά την σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ με το «μαύρο ρεκορ» των 5.449 νέων κρουσμάτων.

Έτσι, ο καθηγητής φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μίλησε τον «αέρα» του MEGA για τα οφέλη των μονοκλωνικών φαρμάκων.

«Νομίζω ότι είναι λίγο βαρετή η απάντηση, άλλα υπάρχουν ακόμα πολλοί μη εμβολιασμένοι. Αυτό το 30- 35% των μη εμβολιασμένων πολλοί από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι δίνει όλα αυτά τα κρούσματα», τόνισε χαρακτηριστικά για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στο LIVE NEWS.

«Ο κόσμος έχει χαλαρώσει δεν φοράει μάσκες. Κλείνετε όλο και περισσότερο σε κλειστούς χώρους γιατί ο καιρός χαλάει και έχουμε αυτή την εικόνα και αν δεν αλλάξει πιθανόν θα χειροτερέψει», πρόσθεσε ο καθηγητής.

«Είναι τα μονοκλωνικά τα οποία χορηγούνται νωρίς. Δεν ξέρω αν θα χορηγηθούν σε όλους γιατί έχει πάρει λιγα η ΕΕ, όπως ξέρουμε, κάποια από αυτά και η Ελλάδα. Φτάνουν στην Ελλάδα 2.000 τις επόμενες ημέρες, άλλα δεν μπορούν να χορηγηθούν σε όλους. Χορηγούνται με κριτήρια ηλικίας ή παθήσεων», σημείωσε ο κ. Μανωλόπουλος για τα μονοκλωνικά φάρμακα.

Επιπρόσθετα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σημείωσε σχετικά με τα μονοκλωνικά φάρμακα πως: «Γίνονται προσπάθειες η πρώτη παραγγελία των 2.000 δόσεων να έρθει στη χώρα μας έως τις 11 Νοεμβρίου. Τα κριτήρια για τα μονοκλωνικά, τα εξετάζει η Επιτροπή Λοιμώξεων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι σε όλες τις χώρες τα φάρμακα αυτά δίνονται, με προτεραιότητα, σε άτομα που είναι ανοσοκατεσταλμένα».