Στα χέρια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, βρίσκεται από την Παρασκευή το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και της επιχειρησιακής αξιολόγησης για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 18χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη από αστυνομικά πυρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα γίνεται λόγος για ασαφείς εντολές, κακό συντονισμό, πρόβλημα στις επικοινωνίες μέσω ασυρμάτου και αστοχίες που έγιναν το βράδυ της μοιραίας καταδίωξης, ενώ η έρευνα έδειξε ότι τις 32 από τις συνολικά 38 σφαίρες τις έριξαν οι τρεις από τους επτά αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη ζητά να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι επτά αστυνομικοί που, όπως είναι γνωστό, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος των αστυνομικών, Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως «το πόρισμα, αυτό που διέρρευσε προς τα έξω, δεν ξέρω αν αληθεύει. Κάποιοι προσπαθούν να αποσύρουν τις ευθύνες τους και να προκαλέσουν πρόβλημα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Όταν μιλάει η Δικαιοσύνη θα πρέπει όλοι να σιωπούν και να τη σέβονται. Μέχρι τώρα η Δικαιοσύνη θεώρησε ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν έχουν διαπράξει το αδίκημα που κατηγορούνται ότι έχουν διαπράξει».

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ