Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποίησαν το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη άτομα που αντιτίθενται στα περιοριστικά μέτρα ενάντια στον κοροναϊό και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, τη στιγμή μάλιστα που η συμπρωτεύουσα βρίσκεται στο «κόκκινο» όσον αφορά τα κρούσματα και το σύστημα Υγείας πιέζεται μέρα με τη μέρα πιο πολύ, ενώ το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει σε χαμηλό επίπεδο.

Ειδικότερα τα άτομα συγκεντρώθηκαν μπροστά από το μνημείου του Λευκού Πύργου και λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.



Τροχονόμοι βρίσκονται σε καίρια σημεία του κέντρου, πραγματοποιώντας εκτροπές κυκλοφορίας.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν επί της Λεωφόρου Νίκης, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης. «Ζήτω η ελευθερία! Όλοι εκεί! Όχι στην υποταγή» αναφέρουν σε ένα από αυτά.

Η πορεία αναμένεται να καταλήξει και πάλι στο μνημείο.



Σε σελίδες και ομάδες (δημόσιες ή ιδιωτικές) που διατηρούν κυρίως στο Facebook και αναρτήθηκε και το σημερινό κάλεσμα, μεταξύ των υπολοίπων δημοσιεύσεων, πολλά μέλη εκθειάζουν το κατάστημα εστίασης στο οποίο ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, δέχθηκε χθες επίθεση.



Μάλιστα, ζητούν από όλους στις ομάδες και τις σελίδες να αφήσουν… θετικές κριτικές στην ταβέρνα. «Ζούμε σε μια κατοχή. Πρέπει να το καταλάβουμε για να ελευθερώσουμε την Ελλάδα» ανέφερε ένας εκ των ομιλητών, ενώ αργότερα έψαλαν «τη Υπερμάχω» και τον Εθνικό Ύμνο.