Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
nathanail_paliospyrou
Ελλάδα

Συγκινεί η Αννίτα Ναθαναήλ: Βρήκα στο πρόσωπο της Ιωάννας μία δύναμη ψυχής και ζωής - Τι αποκάλυψε για τα όνειρα της φίλης της

Η Αννίτα Ναθαναήλ μίλησε για την πρώτη αντίδραση της Ιωάννας και τα πρώτα της συναισθήματα

Λίγες μέρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου και τη δικαίωση της Ιωάννας Παλιοσπύρου , η Αννίτα Ναθαναήλ μίλησε για την επιστήθια φίλη της και τις πρώτες τις αντιδράσεις, τους στόχους και τα όνειρα της.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τι λες Τώρα», η Αννίτα Ναθαναήλ μίλησε για την πρώτη αντίδραση της Ιωάννας και τα πρώτα της συναισθήματα. «Νομίζω ότι η πρώτη αντίδραση ήταν ‘’ουφ πάει τελείωσε’’. Αυτό πραγματικά ήταν το πρώτο πράγμα που είπε ένιωσε μία ανακούφιση. Ήτανε πολύ βοηθητικό για εκείνη, το ότι τελείωσε όλο αυτό. Κάπου μετριάστηκε και περιορίστηκε και ο φόβος. Αυτό είναι το πρώτο και το πιο σημαντικό γιατί όσο να ναι όλη αυτή η διαδικασία της δίκης την επιβάρυνε πολύ ψυχολογικά και αυτό είχε σαν συνέπεια να πάει και λίγο πίσω τα κομμάτι της ίασης της. Το γεγονός ότι έπρεπε να είναι έτοιμη για τα δικαστήρια όλο αυτό το διάστημα και φυσικά έπρεπε να σταματήσει κάθε ιατρική θεραπεία , κάθε χειρουργική και πλέον μπορεί να επανεκκινήσει όλη αυτή τη διαδικασία και να βάλει πλώρη και στόχο να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.«Ισχύει. Γιατί η Ιωάννα είναι το μόνο επιζών θύμα μέσα στο τελευταίο διάστημα που έχουν γίνει όλες αυτές οι τραγικές επιθέσεις σε γυναίκες. Μπορεί να μην είναι θύμα έμφυλης βίας, όμως είναι η μόνη γυναίκα που επέζησε από κάτι τόσο τραγικό, κάτι τόσο ειδεχθές. Στο πρόσωπο της έχουν βρει βοήθεια και ανακούφιση πάρα πολλές οικογένειες των πρόσφατων θυμάτων. Η Ιωάννα μιλάει τακτικά με πολλές από αυτές, καθώς και νεότερα θύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τώρα τελευταία. Πραγματικά, μέσα από αυτή τη διαδικασία βρίσκει και εκείνη τη δύναμη να αντεπεξέλθει καλύτερα στην κατάσταση της. Διότι η ζωή της αποκτά ένα νόημα. Η ζωή της έχει σημασία για εκείνη. Το ότι μπορεί και δίνει κουράγιο και εμπνέει γυναίκες και κορίτσια που πέρασαν αντίστοιχες διαδικασίες και είναι ακόμα εκεί είναι ζωντανές και μπορούν να πολεμήσουν είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε για τα σχέδια της Ιωάννας.

«Εκεί νομίζω ότι έχει γίνει μια παρεξήγηση. Θέλω να το αναφέρω αυτό. Η Ιωάννα δεν σκέφτεται τα κοινά με την έννοια της πολιτικής. Σκέφτεται όμως, με κάποιο τρόπο να βρει ένα πολύ μεγάλο οργανισμό, ένα σοβαρό φορέα που θα τη βοηθήσει να υλοποιήσει κάποια όνειρα της. Δηλαδή, με ουσιαστικό τρόπο να βοηθήσει γυναίκες ουσιαστικά. Να βοηθήσει στην εξάλειψη της βίας, να βοηθήσει στην πρόληψη και στο να πάψουν αυτές οι καταστάσεις που ακούμε καθημερινά στα δελτία», ξεκαθάρισε παράλληλα η κ. Ναθαναήλ.

Η ίδια αποκάλυψε και πιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκαναν μαζί μετά την απόφαση του δικαστηρίου: «Πήγαμε μια βόλτα με το αυτοκίνητο, άνοιξε το παράθυρο να αναπνεύσει φρέσκο αέρα. Μου είπε ότι κατά κακοποιό τρόπο η δίκη και όλη αυτή η διαδικασία τη βοήθησε. Καταρχήν έχε εκπαιδεύσει τον κόσμο σε ένα μεγάλο βαθμό να μην τη βλέπει σαν ένα εξωγήινο, σαν ένα ξένο σώμα. Ξαφνικά άρχισε να νιώθει φυσιολογική και να δέχεται την αποδοχή του κόσμου. Η Ιωάννα μέχρι πρότινος φοβόταν να βγει από το σπίτι της. Δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει όπως μια φυσιολογική κοπέλα να πάει έξω να πιει ένα καφέ, να κάνει έναν περίπατο ή να περπατήσει κάπου. Όλη αυτή η διαδικασία συνεχής επαφή με τον κόσμο τους δημοσιογράφους, τη δικαστική αίθουσα και όλο αυτά τα μηνύματα που λάμβανε καθημερινά τη βοήθησαν να νιώσει φυσιολογική».

«Βρήκα στο πρόσωπο της Ιωάννας μία δύναμη ψυχής και ζωής. Τα μαθήματα είναι αμφίδρομα και χαίρομαι πολύ που την έχω στη ζωή μου», δήλωσε για την επιστήθια φίλη της.