Την κοινή γνώμη έχει σοκάρει η νέα γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Η άτυχη γυναίκα βρήκε άδοξο τέλος όταν ο 54χρονος εν διαστάσει σύζυγό της την κατακρεούργησε με 8 μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματός της, που επέφεραν τον ακαριαίο θάνατό της.

Είχε απειλήσει ότι θα την σκοτώσει

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, ο δράστης φαίνεται ότι είχε προειδοποιήσει ότι θα την σκοτώσει, ωστόσο οι γνωστοί του δεν τον πίστεψαν.

Το θύμα είναι μία 48χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών, 25, 22 και δύο δίδυμων κοριτσιών 18 ετών, η Νεκταρία, με καταγωγή από χωριό του Ηρακλείου. Όπως ανέφεραν όσοι γνώριζαν τον 54χρονο, λένε πως εδώ και καιρό είχε διαφορές με τη 48χρονη και τους είχε πει πως θα τη σκότωνε, χωρίς κανείς να πιστέψει ότι σοβαρολογούσε.

Όμως στις 8 το πρωί της Παρασκευής (29/10), ο 54χρονος έκανε την απειλή του πραγματικότητα, όταν όρμησε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου διέμενε προσωρινά η άτυχη γυναίκα και την χτύπησε πολλές φορές με ένα μαχαίρι, καταφέρνοντας της οκτώ πλήγματα που προκάλεσαν τον ακαριαίο θάνατό της, όπως εκτίμησε ο ιατροδικαστής που εξέτασε την σορό, αφού αρχικά την έριξε με σφοδρότητα κάτω με μια μοτοσικλέτα.



Διαπραγματεύσεις με τον δράστη

Στη συνέχεια, ο δράστης κατέφυγε στην απόκρημνη περιοχή του Περιστερά και απείλησε να αυτοκτονήσει πέφτοντας στον γκρεμό. Η περιοχή είχε αποκλειστεί από δύναμη της Αστυνομίας και ο διαπραγματευτής που έφτασε στο σημείο επιστράτευσε και τον μεγαλύτερο από τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού, που είναι 25 χρόνων, ο οποίος επικοινώνησε με τον πατέρα του στο κινητό του και προσπάθησε να τον πείσει να παραδοθεί και να μην τα αφήσει ορφανά και από τους δυο γονείς τους.

Σημειώνεται ότι το ζευγάρι Ελλήνων με τα τέσσερα παιδιά, είχε χωρίσει πριν από λίγους μήνες και η 48χρονη διέμενε προσωρινά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια.


Οι τελευταίες αναρτήσεις του θύματος

Την ψυχολογική πίεση που δεχόταν μαρτυρούν οι μαντινάδες και τα μηνύματα που αναρτούσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο διαδίκτυο η γυναίκα που έπεσε νεκρή στην Ιεράπετρα, από τις μαχαιριές του συζύγου της.

«Να τολμάς να λες όχι σε όποιον καταπατά τα θέλω σου» αναφέρει μία από τις δημοσιεύσεις της στο Facebook.

Στην τελευταία της ανάρτηση μάλιστα έγραψε: «Κανείς δεν μπορεί να κρίνει τις επιλογές μου. Γιατί κανείς δεν έζησε τη ζωή μου!!»

Η γυναίκα έζησε για περίπου 30 χρόνια με τον σύζυγό της, αλλά τον τελευταίο χρόνο είχε αποφασίσει να αφήσει πίσω την κοινή ζωή και να μείνει μόνη.



Την απειλούσε και την παρακολουθούσε

Σύμφωνα με τον περίγυρό της, δεν είχαν πάρει διαζύγιο αλλά πλέον ζούσαν χωριστά, παρά τα τέσσερα παιδιά που τους ένωναν.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύζυγός της την είχε απειλήσει δύο μέρες πριν την δολοφονήσει.

«Την είχε απειλήσει πριν δύο ημέρες και την παρακολουθούσε. Δεν έμενε στα δωμάτια μας η 48χρονη αλλά είχε έρθει εδώ για να πιάσει δουλειά για την επόμενη σεζόν. Σήμερα είχε έρθει για να κάνει το δεύτερο δοκιμαστικό», ανεφέρει η υπεύθυνη των ενοικιαζόμενων δωματίων που έγινε το φονικό.