Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στην Αγία Πελαγία του δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο, με έναν ερασιτέχνη ψαρά να χάνει τη ζωή του.

Ειδικότερα, τέσσερις άνδρες ψάρευαν στην περιοχή Αλυκές, σε μια βραχώδη περιοχή, χωρίς να υπολογίζουν όμως την έντονη θαλασσοταραχή.


Ένα μεγάλο κύμα χτύπησε έναν από τους ψαράδες, ο οποίος βρέθηκε στη θάλασσα. Τότε οι άλλοι δύο προσπάθησαν να τον βοηθήσουν βουτώντας στο νερό, ενώ ο τέταρτος ειδοποίησε το Λιμενικό.

Οι δύο κατάφεραν να βγουν και μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ, όμως ο 35χρονος ανασύρθηκε νεκρός.

Στο σημείο έσπευσαν ένα αλιευτικό που βρισκόταν στην περιοχή, ένα σκάφος αναψυχής αλλά και σκάφος του Λιμενικού.

Πώς πνίγηκε ο 35χρονος Χρήστος 

Ο 35χρονος Χρήστος δεν τα κατάφερε, ενώ οι δύο φίλοι του, 27 και 30 χρόνων προσπάθησαν να τον σώσουν και παρά λίγο να χάσουν και εκείνοι την ζωή τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, εκτιμάται ότι όλα ξεκίνησαν όταν το καλάμι του 35χρονου έπεσε στα βράχια. Όταν προσπάθησε να το φτάσει, φαίνεται ότι παραπάτησε, έπεσε και χτύπησε και στην συνέχεια βρέθηκε στο νερό. Ο φίλος του που έσπευσε να βοηθήσει χτυπήθηκε από κύμα κι έπεσε κι αυτός στην θάλασσα.

«Πάλεψε παλικαρίσια για να τον σώσει» λένε χαρακτηριστικά άνθρωποι που βρέθηκαν στο σημείο, περιγράφοντας την αγωνιώδη προσπάθεια που δυστυχώς δεν είχε αίσια κατάληξη. Ο 35χρονος, πατέρας σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive ενός μικρού παιδιού, φαίνεται να έχασε πολύ γρήγορα την ζωή του.