Νέα έκρηξη κρουσμάτων αναμένεται σήμερα, ενώ περαιτέρω επιδείνωση μέσα στον Νοέμβριο δείχνουν τα μαθηματικά μοντέλα με 5.000 κρούσματα αλλά και 600 ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Την ίδια ώρα, ανησυχία επικρατεί σε ειδικούς και γονείς για την αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία.

Ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι την ώρα που 1 στα 4 κρούσματα αφορά παιδιά, μόνο 6 σχολικές μονάδες έχουν κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων.

Φόβοι για τη μη διενέργεια self tests

O Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αχαΐα εκφράζει τον φόβο ότι ίσως τα self tests δε γίνονται στους μαθητές.

«Έχουμε κάποια τέτοια πληροφόρηση ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν κάνουν τα παιδιά τα τεστ όπως τα έκαναν δύο τρεις πρώτες εβδομάδες. Ότι έχει λίγο ατονήσει να το πούμε έτσι. Γιατί σε περίπτωση που δεν γίνεται αντιλαμβάνεστε ότι αυτό αλλοιώνει και τα αποτελέσματα τα συνολικά, και δεν μας δίνει την πραγματική εικόνα, δηλαδή δεν έχουμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων», τόνισε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος.

Πάνω από 500 ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί στην Αχαΐα

Στη συνέχεια αποκάλυψε πως πάνω από 500 είναι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί στην Αχαΐα, που έρχονται καθημερινά σε επαφή με 24.000 μαθητές.

«Εδώ στην Αχαΐα έχουμε 3.000 εκπαιδευτικούς στα σχολεία μας στην πρωτοβάθμια το 80% – 81% περίπου είναι εμβολιασμένο. Αυτοί που είναι ανεμβολίαστοι αντιλαμβάνεστε, είναι γύρω, είναι πάνω από 500 εκπαιδευτικούς. Ενώ σε ποσοστό είναι μικρό, σε ποσοστό ως απόλυτος αριθμός δεν είναι λίγοι και αυτό είναι ένα θέμα το οποίο το παρακολουθούμε», πρόσεθεσε.

Ντόμινο κρουσμάτων και μεγάλη ενδοοικογενειακή διασπορά

Τα κρούσματα στα σχολεία ίσως είναι περισσότερα από όσα δηλώνονται, καθώς, όπως λέει στο LIVE NEWS, η Ελένη Φίλια, δεν είναι λίγοι οι γονείς που δηλώνουν τα αποτελέσματα χωρίς καν τη διενέργεια του τεστ.

«Έχουμε και τους αρνητές που απλά δηλώνουν ένα αποτέλεσμα για να φέρουν τα παιδιά στο σχολείο».

Κάτι τέτοιο προκαλεί ντόμινο κρουσμάτων αλλά και μεγάλη ενδοοικογενειακή διασπορά.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως το ιικό φορτίο των παιδιών δεν είναι μεγαλύτερο αλλά ούτε και υποδεέστερο από εκείνο των ενηλίκων, με τον εμβολιασμό και τον συνεχή έλεγχο να είναι τα μοναδικά εφόδια για να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά.