Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων της Ιωάννας Παλιοσπύρου διακόπηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την επίθεση εναντίον της με βιτριόλι από την 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα στις 20 Μαΐου του 2020.

Την Τετάρτη (27.10.2021) αναμένονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων της υπεράσπισης της 36χρονης κατηγορούμενης, η οποία σήμερα ήταν απούσα από τη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας.

Από την πλευρά της η Ιωάννα ήταν και σήμερα παρούσα στη δικαστική αίθουσα.

Μόλις τελειώσουν και οι αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης το δικαστήριο θα μπει στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το αργότερο μέχρι την Παρασκευή και εν συνεχεία θα αποφασίσει την ποινή που θα επιβάλει στην κατηγορούμενη.

Αν οι δικαστές υιοθετήσουν την πρόταση του εισαγγελέα έδρας, Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη, τότε η Έφη θα κηρυχθεί ένοχη για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, όπως της απαγγέλθηκε εξαρχής.

Αν υιοθετηθεί η θέση που διατυπώνει η υπεράσπισή της, τότε η δράστις της επίθεσης θα ακούσει το δικαστήριο να την κρίνει ένοχη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Κατά τον κ. Μαστραντωνάκη, πάντως, το δικαστήριο πρέπει να απορρίψει τον ισχυρισμό της κατηγορούμενης ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα και να αξιολογήσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, τα οποία οδηγούν στο συμπέρασμα πως η Έφη «οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό τον θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε».