Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο με 15 παραβιάσεις, 12 παραβιάσεις και 4 εμπλοκές, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πριν λίγη ώρα από το ΓΕΕΘΑ.

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα προαναφερθέντα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, σήμερα, 4 «ζευγάρια» μαχητικών F-16 και μία «τετράδα» άλλων F-16, καθώς και 4 μεμονωμένα αεροσκάφη από τα οποία τα δύο ήταν ηλεκτρονικού πολέμου CN-235, ένα Μη Επανδρωμένο Αεροόχημα (UAV) και 2 ελικόπτερα, συνολικώς 14 αεροσκάφη από τα οποία 4 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 14 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών και 12 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ) στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 12 από τις παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν από τα μαχητικά και οι υπόλοιπες 3 από το 1 UAV, ενώ σημειώθηκαν επίσης 4 εμπλοκές με τα μαχητικά αεροσκάφη ετοιμότητος (“readiness”) της ελληνικής αεραμύνης.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» επισημαίνεται από το ΓΕΕΘΑ.