Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα της πολύκροτης υπόθεση του Νίκου Κουρή που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο μεγάλος Έλληνας που άφησε τα εγκόσμια στις αρχές του Σεπτεμβρίου, μέσα από πέντε πολυσέλιδες και εξαιρετικά αναλυτικές διαθήκες, οι οποίες συντάχθηκαν σταδιακά σε ένα διάστημα έξι χρόνων έδωσε σαφέστατες και λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με την διαχείριση όλων όσων άφησε πίσω του φεύγοντας.

Ειδικότερα, επισημοποιεί με τον δικό του τρόπο, την πολυσυζητημένη σχέση του με τον Νίκο Κουρή, όρισε τους κληρονόμους και τους διαχειριστές των πνευματικών του δικαιωμάτων, δίνοντας εντολή προς πάσα κατεύθυνση να μην «φυλακίζεται» το έργο του, ενώ εξέφρασε και την επιθυμία το σπίτι του, στην περιοχή της Ακρόπολης, να λειτουργήσει στο μέλλον ως μουσείο το οποίο θα διαχειρίζεται το κράτος.

Τι σημαίνει η παρένθεση «Θεοδωράκης»

Μιλώντας στον Alpha ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, έδωσε την ερμηνεία του τι σημαίνει η αναφορά στον Νίκο Κουρή που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του και τι σημαίνει η παρένθεση «Θεοδωράκης» που υπάρχει δίπλα στο επίθετό του.

«Το όνομα ‘Θεοδωράκης’ όπως και ο ‘Θοδωρακισμός’, η έννοιά του που αναλύει σε άλλη σελίδα της διαθήκης του, σημαίνει όλοι αυτοί που είναι ταγμένοι να διαδώσουν, να υπηρετήσουν να μείνει το έργο του ζωντανό. Όσον αφορά στο θέμα ‘Θεοδωράκης’ είναι σε παρένθεση. Η ερμηνεία μου στηρίζεται σε πολλά γεγονότα. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που λένε ότι είναι Θεοδωρακιστές και υπογράφουν ως ‘Θεοδωράκης’» υποστήριξε.

Όπως ο ίδιος τόνισε «δεν αποδεχόμαστε ότι είναι γιος του (σ.σ. ο Νίκος Κουρής) γιατί μέσα στη διαθήκη, που είναι λεπτομερής, είναι οι βελτιώσεις… Οι βασικές (σ.σ. διαθήκες) είναι του 2017 και του 2011. Σε αυτές τις δυο αναφέρει ρητά: ‘τα δυο μου παιδιά και τα πέντε μου εγγόνια’ και κάνει μνεία σε όλους τους ανθρώπους που δεν είναι μόνο ο Νίκος Κουρής που τον στηρίζουν» κατέληξε ο Βασίλης Παναγιωτακόπουλος.