Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Πρωινή Πτήση» με το δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο.

Μεταξύ άλλων,ο καθηγητής επεσήμανε ότι με την αλλαγή του καιρού και την περαιτέρω χρήση των κλειστών - εσωτερικών χώρων-, ο ιός γίνεται 15 με 20 φορές πιο μεταδοτικός, με αποτέλεσμα μαζί με την -όπως χαρακτήρισε- μη πιστή τήρηση των μέτρων, θα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων.

Στη συνέχεια, ο κ.Βασιλακόπουλος τόνισε ότι είναι αναγκαίο να μας απασχολήσει γιατί «αντιστεκόμαστε στην αποδοχή της επιστήμης», ενώ θα γίνουν πολλά περισσότερα αν «αφήσουμε το κακό να συνεχίζεται».

Αναλυτικά η συνέντευξή του

«Μέρα με τη μέρα ο καιρός γίνεται πιο κρύος αυτό οδηγεί σε διαβίωση κυρίως σε εσωτερικούς χώρους και γνωρίζουμε όλοι ότι ο ιός είναι 15 με 20 φορές πιο μεταδοτικός σε εσωτερικούς χώρους από ότι σε εξωτερικούς χώρους. Αν αυτό το συνδυάσετε με την σταθεροποίηση του αριθμού των εμβολιασμένων και την ταυτόχρονη πλημμελή εφαρμογή των μέτρων γιατί τα μέτρα που ελήφθησαν είναι σωστά αλλά δυστυχώς η προσωπική μου άποψη είναι ότι τα μέτρα δεν τηρούνται από τους πολίτες ή τουλάχιστον δεν τηρούνται από το σύνολο των καταστημάτων εστίασης θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην αύξηση των κρουσμάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ξεκάθαρη στάση κράτησε και για την αντιμετώπιση μερίδα του πληθυσμού, δηλώνοντας ότι: «Πρέπει να μας απασχολήσει τι παιδεία πήραμε τα τελευταία 40 με 50 χρόνια και αντιστεκόμαστε τόσο πολύ στην αποδοχή της επιστήμης σε σχέση με άλλες χώρες όμορες με εμάς. Έχω την αίσθηση ότι το κράτος θα πρέπει να έρθει και να προστατεύσει με επέκταση της υποχρεωτικότητας ακόμα και σε ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν την ευθυκρισία οι ίδιοι να προστατεύσουν τον εαυτό τους».

Τέλος, επισήμανε ότι: «Θα γίνουν και άλλα στελέχη αν αφήσουμε το κακό να συνεχίζεται. Σε έναν αγώνα είμαστε, εμείς με τα εμβόλια και ο ιός με τις μεταλλάξεις, ποιος θα προλάβει ποιον».