Να επισκεφτούν μαζί έναν πραγματογνώμονα-γενετιστή, προκειμένου μέσω της διαδικασίας του τεστ DNA να διαπιστωθεί αν είναι αδέλφια, καλεί την Μαργαρίτα Θεοδωράκη ο Νίκος Κουρής, με εξώδικη πρόσκληση.

«Προκειμένου να εξακριβωθεί η βιολογική συγγένεια μεταξύ υμών και εμού, σας καλώ να προσέλθετε στα διαπιστευμένα εργαστήρια δικανικής γενετικής, προκειμένου να πραγματοποιηθεί δειγματοληψία βιολογικού υλικού (παρειακό επίχρισμα) από τον πραγματογνώμονα γενετιστή, δόκτορα Φιτσιάλο Γεώργιο, ο οποίος περιλαμβάνεται στη λίστα των πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών. Με τον τρόπο αυτό, τη διενέργεια δηλαδή του τεστ DNA αδελφών, θα αρθεί η οποιαδήποτε αμφισβήτηση περί του αν είμαι ή όχι εκ πατρός αδελφός σας και κατά συνέπεια θα εξακριβωθεί αν είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη του Γεωργίου», αναφέρει μεταξύ άλλων η εξώδικη πρόσκληση, που παρουσιάστηκε στον Alpha.

Να σημειωθεί ότι ο γενετιστής δήλωσε πως τα αποτελέσματα ενός τέτοιου τεστ βγαίνουν σε περίπου πέντε εργάσιμες ημέρες, ενώ το ραντεβού στο εργαστήριο δικανικής γενετικής στη Γλυφάδα κλείστηκε για τις 25 Οκτωβρίου.



«Άλλαξε βούληση»

Σύμφωνα με τον Alpha, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συντάξει πέντε διαθήκες, καθώς μετά το 2015 είχαν συμβεί γεγονότα «που τον έκαναν να αλλάξει την τελευταία του βούληση».

Όπως είπε το συγγενικό περιβάλλον του, το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουν πάρει τα αντίγραφα της διαθήκης και έτσι θα γνωστοποιηθεί τι ορίζει με την τελευταία βούλησή του ο εμβληματικός μουσικοσυνθέτης.