Για τον ισχυρό σεισμό των 6,1 ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή 156 Χλμ. ΝΑ της Καρπάθου, με εστιακό βάθος στα 66.3 χλμ, μίλησε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις 6».

«Να μη μας ανησυχεί το μέγεθος - Δεν έχει σχέση με την Κρήτη»

Ειδικότερα, ο κ. Χουλιάρας τόνισε ότι ο σεισμός «είναι αρκετά μακριά και λόγω και του μεγάλου βάθους – είναι στα 66χλμ- μπορώ να είμαι πολύ καθησυχαστικός. Είναι σεισμός βάθους, δεν είναι σεισμός που θα δημιουργήσει προβλήματα».

Στη συνέχεια, ο ίδιος επεσήμανε ότι το μέγεθος ακούγεται σίγουρα ανησυχητικό, αλλά στην πραγματικότητα «είναι ευεργετικός». Την ίδια στιγμή, τόνισε πως αυτή η δόνηση δεν έχει σχέση με τους σεισμούς που σημειώνονται στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι: «Θα δούμε πώς εξελίσσεται, το μέγεθος ακούγεται ανησυχητικό αλλά στην πραγματικότητα είναι ευεργετικός γιατί φεύγει μαζί του μια τεράστια ενέργειας από το εσωτερικό του πλανήτη. Να προσέξουμε τους σεισμούς που είναι κοντά στην Κρήτη, αυτός ο σεισμός δεν συνδέεται. Δεν περιμένουμε να επηρεάσει τα ρήγματα που έχουν ενεργοποιηθεί εκεί γιατί είναι πολύ μακριά από αυτά».

Θυμίζουμε πως νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 επεσήμανε ότι «δεν θα έχουμε τσουνάμι γιατί είναι ένας σεισμός με σημαντικό βάθος και δεν θα έχουμε επιπτώσεις και μετασεισμούς».