Νέα ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστική Βασίλη Ματθαιόπουλου μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για την ενδεχόμενη συγκάλυψη των ευθυνών στην υπόθεση της τραγωδίας στο Μάτι.

Η ποινική δίωξη αφορά τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας παράνομης βίας και ασκήθηκε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Νίκο Αντωναράκο, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση με αφορμή μήνυση που είχε υποβάλει ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσος, ο οποίος είχε οριστεί από την Εισαγγελία της Αθήνας στο πλαίσιο της έρευνας για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για την εθνική τραγωδία με τους 102 νεκρούς.

Ο κ. Λιότσος με τη μήνυσή του αλλά και με τις καταθέσεις που είχε δώσει στον 6ο τακτικό ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη, κατήγγειλε ότι δέχθηκε πιέσεις προκειμένου να συγκαλύψει τους υπεύθυνους για την πυρκαγιά στο Μάτι.

Με τη μήνυση του,  στρεφόταν σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Βασίλη Ματθαιόπουλου, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου που ενδεχομένως προέκυπτε  στη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας.

Ο κ. Λιότσος προσκόμισε στις εισαγγελικές αρχές  και την ηχογραφημένη συνομιλία του με τον κ.Ματθαιόπουλο, η οποία και είχε δει και το «φως» της δημοσιότητας.

Ο κ. Ματθαιόπουλος περιλαμβάνεται και στους 27 κατηγορούμενους για τους οποίους ο εισαγγελέας πρότεινε παραπομπή σε δίκη για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς.