Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
thomaidis
Ελλάδα

Θωμαΐδης: Η Βόρεια Ελλάδα προσεγγίζει μια κορύφωση που θα κρατήσει κάμποσες εβδομάδες

Υπάρχει μια αύξηση και στο ιικό φορτίο της Αττικής αυτήν την εβδομάδα, αλλά δεν είναι σημαντική

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και για την εμβολιαστική κάλυψη μίλησε ο καθηγητής Aναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαϊδης.

Μεταξύ άλλων, είπε στον ΣΚΑΪ: «Νομίζω αυτήν τη στιγμή η Βόρεια Ελλάδα προσεγγίζει μια κορύφωση, η οποία θα κρατήσει κάμποσες εβδομάδες»

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν κι άλλες περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και έχουν αυτή τη στιγμή χαμηλό αριθμό κρουσμάτων. Όπως είπε «το επόμενο διάστημα κι αυτές οι περιοχές θα μπουν μέσα».

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στην επικράτεια υπάρχουν περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο, όπως είναι η Θεσσαλία και η Βόρεια Ελλάδα.

«Υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν εμβολιαστική κάλυψη, είναι πολύ χαμηλή και εκεί είναι αναμενόμενη η αύξηση», απάντησε στην ερώτηση αν θα παρατηρηθεί έξαρση το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Θωμαϊδης επισήμανε ότι «είναι πιθανό σε περιοχές που δεν έχουμε εμβολιαστική κάλυψη να ζήσουμε έναν δύσκολο χειμώνα όπως ήταν πέρσι ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος».

Παρατηρώντας τα λύματα υπογράμμισε ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση όλο το προηγούμενο διάστημα . Ωστόσο αυτή την εβδομάδα υπάρχει μια μικρή αύξηση στην Αττική, αλλά στατιστικά μη σημαντική.

Στην Αττική που υπάρχει καλή εμβολιαστική κάλυψη θα πάμε πιο ομαλά, συμπλήρωσε.