Τα στοιχεία με βάση τα οποία  η Ελλάδα βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις σε θύματα από τη στιγμή που ξεκίνησε η πανδημία αναμένεται να παρουσιάσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ρωτήσει, μάλιστα, τον πρωθυπουργό αν η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Στην ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναφέρει ότι από τον Αύγουστο και μετά η χώρα μας διαρκώς βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Την ίδια στιγμή ούτε το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωράει, αφού είμαστε 20οι σε ποσοστά εμβολιασμού ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, με το ποσοστό εδώ και πολύ καιρό να είναι καθηλωμένο γύρω στο 55%.

«Πέρυσι αρχές Οκτώβρη είχαμε συνολικό αριθμό θυμάτων 400 και σχεδόν σε μηνιαία βάση η Βουλή συζητούσε την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας.
Φέτος αρχές Οκτώβρη, μέσα σε έναν χρόνο έχουμε φτάσει από τους 400 στους 15.000 συμπολίτες μας που έχουν χάσει τη ζωή τους. Τις μέρες αυτές μάλιστα η χώρα μας ξεπέρασε σε αριθμό θυμάτων ακόμη και τη Σουηδία, με πληθυσμό αντίστοιχο της χώρας μας, που από την αρχή της πανδημίας αποτελούσε παράδειγμα προς αποφυγή για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας θα επισημανει ο αρχηγος της αξιωματικής αντιπολίτευσης .»

Ακόμα θα τονίσει ότι «σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση έχουμε πλέον περίπου 300 συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους από κοροναϊό, αριθμό εξαιρετικά υψηλό. Η κυβέρνηση προσποιείται πως τα πράγματα κυλούν ομαλά και την ίδια στιγμή ο κύριος Μητσοτάκης έπαυσε από τα καθήκοντά τους την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας και τον πρόεδρο του ΕΟΔΔΥ».

Αναφερόμενος μάλιστα στο θέμα ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα υγείας Ανδρέας Ξανθός  τόνισε ότι «η προστασία της Δημόσιας Υγείας είναι δημόσια υπόθεση και όχι μηχανισμός μετακύλισης βαρών στην κοινωνία. Είναι πεδίο υλοποίησης πολιτικών καθολικής κάλυψης και ισότητας και όχι δημιουργίας νέων διακρίσεων με βάση την εισοδηματική κατάσταση των ανθρώπων. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν στηρίζει το ΕΣΥ, αλλά προωθεί την ιδιωτικοποίηση του, είτε με  έμμεσο τρόπο (αυξάνοντας την ιδιωτική δαπάνη), είτε με άμεσο (μέσω των ΣΔΙΤ και της αναδιοργάνωσης του ΕΟΠΥΥ στο πρότυπο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών)».