Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο, έπειτα από τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά της άτυχης νεαρής μητέρας Καρολάιν Κράουτς από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Η κόρης τους μικρή Λυδία, βαφτίστηκε μόλις πέντε μέτρα μακριά από τον τάφο της μητέρα της, στην Αλόννησο.

Η επιλογή των νονών προκάλεσε συγκίνηση. Το αγγελούδι που έμεινε ορφανό μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, παραμένει στο πατρικό της μητέρας του.

Υπενθυμίζεται, πως η μικρή Λυδία που μεγαλώνει με τον παππού και τη γιαγιά της, στην Αλόννησο, πήρε το μεσημέρι και επίσημα το όνομά της.

Το μυστήριο έγινε στο εκκλησάκι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εκεί όπου η μητέρα της κηδεύτηκε πέντε μήνες πριν.

Νονοί της μικρής Λυδίας ήταν τρεις και επιλέχθηκαν συμβολικά από τη γιαγιά της. Πρόκειται για τον Σωτήρη, τη Φαίδρα και τη Ναυσικά. Και τα τρία νεαρά παιδιά υπήρξαν συμμαθητές της δολοφονημένης γυναίκας και σήμερα σπουδάζουν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Όμως τους ενώνει η αγάπη τους για την Καρολάιν, αλλά πλέον και μία ευθύνη να μεγαλώσουν με αρχές και να βρίσκονται κοντά σε κάθε δυσκολία στην μικρή που άφησε πίσω της, η φίλη τους.

Και οι τρεις κατοικούν μόνιμα στο νησί της Αλοννήσου και θα είναι στο πλευρό της μικρής Λυδίας.

Ελάχιστοι ήταν οι καλεσμένοι στη βάπτιση της Λυδίας. Περίπου πενήντα άτομα βρέθηκαν εντός και εκτός του ιερού ναού, για να καμαρώσουν το κορίτσι και κυρίως για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια της Σούζαν και του Πάτρικ Κράουτς που ανεβαίνουν καθημερινά τον δικό τους Γολγοθά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρχε προσκλητήριο, αλλά η ίδια η Σούζαν κάλεσε αυτοπροσώπως, όσους ήθελε.

Αμέσως μετά την τελετή, ακολούθησε γεύμα σε ταβερνάκι της Χώρας της Αλοννήσου.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thenewspaper.gr, παρόντες στην τελετή βάπτισης ήταν και οι δύο γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στην εγγονή τους, διαχωρίζοντας τη θέση τους από τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο.

Το τελευταίο διάστημα, βρίσκονται συνεχώς στο νησί, στο σπίτι που διατηρούν, στο νότιο τμήμα της Αλοννήσου, προκειμένου να βλέπουν το εγγονάκι τους, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, καθώς πλέον διατηρούν καλές σχέσεις με την χαροκαμένη οικογένεια της Κάρολαϊν.