Νεκρός εντοπίστηκε σήμερα ο κτηνοτρόφος που αγνοείτο από την Πέμπτη (14/10) στην Εύβοια, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος», η οποία σαρώνει την Ελλάδα για δεύτερη μέρα. Ο 69χρονος είναι το πρώτο θύμα των ακραίων καιρικών φαινομένων, που πλήττουν τη χώρα μας.

Πρόκειται για έναν συνταξιούχο εφοριακό, ο οποίος είχε φτιάξει στο μοιραίο εκείνο σημείο ένα μαντρί με ζώα. Χθες το απόγευμα ο άτυχος άνδρας είχε πάει να ταΐσει τα ζώα του, όμως τα ορμητικά νερά τον παρέσυραν, ωστόσο εκείνος πρόλαβε να καλέσει την πυροσβεστική.

«Έχει πολύ νερό, με παρασέρνει», ήταν τα τελευταία λόγια που φαίνεται να είπε ο 69χρονος, πριν χαθεί η επικοινωνία. 



Οι έρευνες για τον εντοπισμό του ήταν εντατικές από χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα το πρωί, μέχρι που εντοπίστηκε νεκρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας είχε «χτυπηθεί» άσχημα από την μοίρα, καθώς είχε χάσει σε τροχαίο τη σύζυγο και τον γιο του .

Η Μαρία Ρούπα, Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσοχωρίου, ήταν η πρώτη που έφτασε στο σημείο. «Ήταν τρομερή η κατάσταση, ήταν φοβερός ο όγκος του νερού που έριξε μόλις σε λίγα λεπτά» είπε και δήλωσε πως γνώριζε τον βοσκό προσωπικά.

Το σημείο που βρέθηκε 

Σύμφωνα με το evima.gr, η σορός του εντοπίστηκε σε μια απότομη ρεματιά. «Ήταν ένα δύσβατο σημείο, ωστόσο από την πρώτη στιγμή επιχειρήσαμε με ενισχυμένες ομάδες της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, του Λιμενικού και με την βοήθεια drone καταφέραμε τελικά και τον εντοπίσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Ενδεικτικό της σφοδρότητας με την οποία παρασύρθηκε είναι το γεγονός ότι το αυτοκίνητό του έγινε κομμάτια από τα ορμητικά νερά.

Η πόρτα κι άλλα μέρη του αυτοκινήτου του βρέθηκαν σε διάφορα σημεία πριν εντοπιστεί ο άτυχος άνδρας.

Το άψυχο σώμα του κτηνοτρόφου, εντοπίστηκε πάνω σε φερτά υλικά.

456_2