Με σφοδρότητα «χτυπά» από το πρωί της Πέμπτης η κακοκαιρία «Μπάλλος», με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη την χώρα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα και στην Αττική.

Σε κάποιες περιοχές της πρωτεύουσας καταγράφηκαν περισσότερα από 140 χιλιοστά βροχής.

Σύμφωνα με στοιχεία του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν στους σταθμούς Πατησίων (147 χιλιοστά), Αμπελοκήπων (145 χιλιοστά) και Περιστερίου (139 χιλιοστά).

Σημειώνεται ότι 1 χιλιοστό ύψους βροχής αντιστοιχεί σε 1 τόνο νερού ανά στρέμμα, επομένως επί παραδείγματι στην περιοχή των Πατησίων από το πρωί, οπότε ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις, έως το απόγευμα της Πέμπτης (14.10.21) έπεσαν 147 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της βροχόπτωσης στην Αττική καθώς και οι σταθμοί του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το απόγευμα της Πέμπτης 14/10. Στον ίδιο χάρτη σημειώνονται και οι περιοχές, που κάηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, οι οποίες φαίνεται να δέχτηκαν μικρότερους όγκους νερού με εξαίρεση την περιοχή του Τατοΐου όπου έπεσαν 101 χιλιοστά βροχής.

Στιγμιοτυπο_οθονης__60_


Δείτε τα σημεία με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στην Αττική έως το απόγευμα της Πέμπτης

Στιγμιοτυπο_οθονης__61_