Φως στην αποτρόπαιη υπόθεση με το βιασμό ενός 8χρονου κοριτσιού από χωριό της Ρόδου επιχειρεί να ρίξει η αστυνομία. Στο στόχαστρο των Αρχών μπαίνουν συγγενείς αλλά και άτομα που έρχονταν συχνά σε επαφή με το παιδί.

Η είδηση ότι η 8χρονη έπεσε θύμα βιασμού προκάλεσε αποστροφή και φρίκη στην τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας rodiaki.gr, ένας πολίτης κατήγγειλε το περιστατικό στις Αρχές και ενεργοποιήθηκε η διαδικασία έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούσαν οι ισχυρισμοί. Συγκεκριμένα, έστειλε μία επιστολή πέντε αράδων, όπου ανέφερε τι συνέβη στην 8χρονη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε πρώτη φάση οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το παιδί βιάστηκε παρά φύσιν και γι’ αυτό ενεργοποιήθηκαν άμεσα η διαδικασία ποινικών διώξεων και η κατεπείγουσα έρευνα των Αρχών.

Οι πληροφορίες που έδωσε η γιαγιά της

Την ίδια στιγμή, διά στόματος της γιαγιάς της 8χρονης έγιναν γνωστές πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε το παιδί.

Όπως είπε η γιαγιά, το παιδί έμενε μαζί της και το φρόντιζε, όπως και τα άλλα τρία εγγόνια της, παιδιά όλα της κόρης της, η οποία μένει στο ίδιο κτίριο, αλλά σε άλλο όροφο με το νέο της σύντροφο. Συγκεκριμένα, η ηλικιωμένη ανέφερε ότι δεν είχε δει ποτέ κάτι περίεργο και το κοριτσάκι έδειχνε φυσιολογικό και χαρούμενο.

Μάλιστα, η γιαγιά υποστήριξε ότι η 8χρονη δεν της ανέφερε ποτέ κάποιο πρόβλημα και έμαθε για το βιασμό από τις Αρχές, που παρέλαβαν το παιδί και το οδήγησαν στο νοσοκομείο. «Πώς έγινε, ποιος ήταν, δεν ξέρω», είπε με λυγμούς η γιαγιά. Η μητέρα της μικρής έχει ακόμη 3 παιδιά από διαφορετικούς συντρόφους και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν η οικογένεια της 8χρονης έμενε με τους παππούδες ή εάν η μητέρα είχε την επιμέλεια για όλα τα παιδιά της.

Ναυτικός ο πατέρας της 

Σύμφωνα με τη γιαγιά, ο πατέρας της 8χρονης είναι ναυτικός και ταξιδεύει. «Είναι στα καράβια. Λείπει πολύ καιρό. Παίρνει τηλέφωνα», ανέφερε η ηλικιωμένη και εξήγησε ότι το ζευγάρι βρίσκεται σε διάσταση. Μάλιστα, είπε ότι ο πατέρας της 8χρονης αρνείται να δώσει διαζύγιο παρά το γεγονός ότι η μητέρα της διατηρεί ερωτική σχέση με άλλον.

Το παιδί νοσηλεύεται σε ίδρυμα της Ρόδου και έχει απαγορευθεί η επικοινωνία του με οποιοδήποτε μέλος της οικογένειάς του. Έτσι, παραμένει υπό την εποπτεία της κοινωνικής λειτουργού και λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς. Την υπόθεση έχει αναλάβει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία έχει δώσει εντολή σε κάθε αρμόδια υπηρεσία να ξεκινήσει τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε ο βιασμός του παιδιού. Η Αστυνομία λαμβάνει καταθέσεις από τους συγγενείς της 8χρονης και προσπαθεί να βρει όσα πρόσωπα έρχονταν σε καθημερινή επαφή μαζί της προκειμένου να ταυτοποιήσει και να συλλάβει το δράστη.