Τον άγριο ξυλοδαρμό του από τρεις άλλους φοιτητές μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑΘηνών, κατήγγειλε ένας 20χρονος φοιτητής προχωρώντας μάλιστα σε μήνυση κατά αγνώστων.

Ο 20χρονος Οδυσσέας Βλαχονικολός το απόγευμα της Τρίτης δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα μέσα στη σχολή του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, επειδή όπως καταγγέλει δεν συμφωνούσαν με τις απόψεις που εξέφρασε δημόσια για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο ως μέλος ανεξάρτητης κίνησης σπουδαστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ένα από τα αιτήματα του φοιτητή ήταν η καλύτερη φύλαξη των πανεπιστημίων και το τραγικό της υπόθεσης είναι, ότι ήταν τελείως αβοήθητος όσο τον χτυπούσαν.

Ο 20χρονος φοιτητής κάλεσε την αστυνομία και αποφάσισε να διεκδικήσει χωρίς φόβο τα αυτονόητα, δηλαδή ελευθερία της έκφρασης και ασφάλεια μέσα στα πανεπιστήμια.

Η σιωπή κι ο φόβος συντηρούν το κλίμα τρομοκρατίας που υπάρχει σε αρκετά πανεπιστήμια καταγγέλουν φοιτητές που βρίσκονται στο πλευρό του 20χρονου.

Όπως για παράδειγμα, η 24χρονη Αλίσα, φοιτήτρια στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο και μητέρα ενός παιδιού δύο ετών θέλει να νιώθει ασφαλής όταν βρίσκεται στη σχολή της, κι αυτό δεν είναι εύκολο, αν θελήσει να εκφράσει τις απόψεις της.

Σημειώνεται πως, ο Οδυσσέας Βλαχονικολός κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων και θέλει την επόμενη φορά που θα πάει στο μάθημά του να μη κοιτάζει γύρω του με φόβο και να μη κινδυνεύσει ξανά ούτε ο ίδιος, ούτε άλλοι συμφοιτητές του.

Τέλος, για το τελευταίο δεσμεύτηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, σύμφωνα με ανακοίνωση του.

Δείτε το σχετικό βίντεο