Αποτροπιασμό στο πανελλήνιο προκάλεσε η ομολογία 51χρονου από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος παραδέχτηκε κυνικά ότι επί 4 χρόνια βίαζε τα τρία ανίψια του (δύο αγόρια κι ένα κορίτσι), ικανοποιώντας τις αρρωστημένες ορέξεις του ακόμα και στο μικρότερο από αυτά, ηλικίας μόλις 3 ετών. Η πρωτοφανής υπόθεση γίνεται ακόμα πιο αποκρουστική μετά την πληροφορία ότι τα τρία παιδιά (τα δύο αδέλφια και το τρίτο ξάδελφός τους) έπεφταν θύματα βιασμού όταν οι γονείς τους τα άφηναν στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού τους, όπου ζούσε ο δράστης, προκειμένου να πάνε στην εργασία τους.

Τα περιστατικά συνέβαιναν από το 2009 έως το 2013 στο σπίτι των παππούδων στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Ο θείος των παιδιών, όταν στο σπίτι δεν βρισκόταν κάποιος, έβρισκε την ευκαιρία και προχωρούσε σε ακατονόμαστες πράξεις, τις οποίες μάλιστα βιντεoσκοπούσε. Όταν άρχισε το μαρτύριο των ανηλίκων, τα παιδιά ήταν 3, 5 και 6 ετών.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά τις αποκαλύψεις ενός από τα τρία θύματα του 51χρονου, ένα 18χρονο σήμερα αγόρι (τα
άλλα δύο είναι ακόμα ανήλικα) που περιέγραψε τα όσα ζούσαν στα χέρια του θείου τους. Σε βάρος του 51χρονου, που δεν έχει συλληφθεί ακόμα, σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, πορνογραφία ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους, κατάχρηση ανηλίκων και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σοκάρουν οι περιγραφές

Σύμφωνα με την καταγγελία του 18χρονου, ο θείος τους, με αντάλλαγμα δώρα και γλυκά, ασελγούσε σε βάρος τους ενώ τα όσα βιντεοσκοπούσε τα έβλεπε στη συνέχεια με φίλο του. «Είναι αδελφός του μπαμπά μου και μένει με τους γονείς του. Για 3 ολόκληρα χρονιά από όταν πήγαινα Α’ Δημοτικού έως και Γ’ Δημοτικού, οι γονείς μου επειδή εργαζόντουσαν, ουσιαστικά τον πρώτο χρόνο καθημερινά, ενώ τα επόμενα μόνο κάθε Σαββατοκύριακο, με πήγαιναν στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς οπού έμενε και ο θείος για να με προσέχουν. Έμενα πολλές ώρες και κατά κύριο λόγο διανυκτέρευα. Εκεί με κακοποιούσε σεξουαλικά», ανέφερε σύμφωνα με το newsit.gr στον ανακριτή το 18χρονο σήμερα αγόρι.

«Αρκετές φορές βιντεοσκοπούσε τις πράξεις του με το κινητό του τηλέφωνο το οποίο στερέωνε σε έπιπλο. Δεν μου τα έδειχνε ποτέ. Κάποιες φορές μου έβαζε να βλέπω βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου με ενήλικες να κάνουν σεξ. Κάθε φορά μου έδινε δώρα, όπως γλυκά, πατατάκια ή χαρτάκια από συλλογές παικτών ποδοσφαίρου. Στην Γ’ Δημοτικού συνέβη ένα περιστατικό που ήταν αφορμή για να μάθουν οι γονείς. Ο κατά τρία χρονιά μικρότερος ξάδελφός μου είπε στον μπαμπά μου ότι ο θείος πήγε μια φορά να τον φιλήσει στο στόμα του ή τον φίλησε, δεν θυμάμαι. Τότε πήρε το κινητό του θείου μου ο πατέρας της ξαδέρφης μου και βρήκε ένα βίντεο με εμένα στην μπανιέρα γυμνό και το θείο μου μαζί να παίζουμε ένα παιχνίδι. Ο θείος θώπευε και την ξαδέρφη μου και επίσης τη βιντεοσκοπούσε. Στα περιστατικά εμπλέκεται κι ένας φίλος του θείου».

Μετανιωμένος δήλωσε ο 51χρονος, που ομολόγησε κυνικά: «Έχω πειράξει μόνο το αγόρι και το ένα κορίτσι. Το κορίτσι το φιλούσα στο στόμα και τη χάιδευα. Τη θώπευα και στα γεννητικά της όργανα. Το αγόρι το χάιδευα και αυνανίστηκα μπροστά του. Του έκανα και πεολειχία. Μια φορά μόνο. Τον έβγαλα και βίντεο όταν ήταν γυμνός. Το άλλο αγόρι το χάιδεψα στα πόδια και τον φίλησα στο μάγουλο. Είχα λίγο στύση. Δώρα δεν έκανα. Μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα. Τα βίντεο με τα ανίψια μου τα έδειξα σε ένα φίλο μου. Δεν ξέρω αν τα αποθήκευσε γιατί τον άφηνα μόνο με το κινητό μου για να πηγαίνω τουαλέτα. Μου είχε πει ότι του αρέσει να βλέπει τέτοια».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΟΝΤΙΜΕ»