Δραματικές είναι οι εξελίξεις που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες γύρω από τη στυγερή δολοφονία, πέρυσι τον Ιούνιο, του οδηγού ταξί στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, για την οποία είχαν συλληφθεί η 45χρονη σύζυγός του Νατάσα και η μόλις 18 ετών τότε κόρη του. Οι δύο γυναίκες είχαν ισχυριστεί ότι σκότωσαν το θύμα τους την ώρα που κοιμόταν, καθώς ήταν επί χρόνια θύματα βάναυσης κακοποίησης, ενώ ανέφεραν ακόμα ότι ο 49χρονος ταξιτζής βίαζε την κόρη του από την ηλικία των 14 ετών.

Το άγριο έγκλημα καθώς και τα όσα είχαν επικαλεστεί μητέρα και κόρη είχαν συγκλονίσει την περιοχή του Εύοσμου-Ηλιούπολης όπου διέμενε ο 49χρονος Λάζαρος με την οικογένειά του. Τον άτυχο άντρα, που σύμφωνα με τον ιατροδικαστή είχε κυριολεκτικά σφαγιαστεί με 15 μαχαιριές στο λαιμό και το πρόσωπο, είχε βρει σε λίμνη αίματος ο 22χρονος γιος της οικογένειας, που ειδοποίησε την αστυνομία. Μετά τη σύλληψη των δύο γυναικών, τόσο η αδελφή του 49χρονου όσο και φίλοι του είχαν κάνει λόγο για έναν άριστο οικογενειάρχη, που θυσίαζε τα πάντα για να μεγαλώσει τα παιδιά του, ενώ δήλωναν με αγανάκτηση ότι τα όσα ισχυρίζονταν μητέρα και κόρη ήταν ψέματα.

Τι αναφέρει στο υπόμνημα η 19χρονη

Ενάμιση χρόνο μετά, και ενώ αναμένεται να προσδιοριστεί εντός του Νοεμβρίου η δίκη τους, ένα απολογητικό υπόμνημα της 19χρονης σήμερα κόρης του οδηγού ταξί, φέρνει τα πάνω-κάτω στην υπόθεση προκαλώντας εκ νέου οργή στο οικογενειακό περιβάλλον του άτυχου οδηγού. Πλέον, η κόρη, που κρατείται στις φυλακές Ελαιώνα, ισχυρίζεται ότι όχι μόνο δεν σκότωσε εκείνη τον πατέρα της, αλλά ουδέποτε ο άτυχος άνδρας είχε σηκώσει χέρι ή ασελγήσει πάνω της. «Ποτέ δεν με βίασε ή δεν έκανε οποιαδήποτε ασελγή πράξη εναντίον μου ή χειρονομία, ούτε με κακοποίησε. Όλα αυτά είναι αποκυήματα και τεχνάσματα της μητέρας μου, η οποία μου επέβαλε να τα πω. Η μητέρα μου επί χρόνια μου παρουσίαζε τον πατέρα μου ως ένα “τέρας”, υπεύθυνο για όσα της συνέβαιναν, τον οποίο μισούσε θανάσιμα. Σε κάθε ευκαιρία τον συκοφαντούσε».

Λέει ακόμα ότι αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι έκανε το έγκλημα, καθοδηγούμενη από αυτήν, που φέρεται να της είπε: «Πρέπει να τα πάρεις όλα πάνω σου, γιατί είσαι μικρή και αθώα και θα σε πιστέψουν οι δικαστές. Ενώ αν ομολογήσω εγώ το έγκλημα, θα πεθάνω στη φυλακή».

Η κοπέλα, που μέσα στις φυλακές πέρασε στο πανεπιστήμιο και πλέον θέλει να αλλάξει σελίδα στη ζωή της, περιγράφει το μοιραίο πρωινό της Κυριακής 14 Ιουνίου του 2020: «Χαράματα γύρω στις 5 το πρωί, ξύπνησα από τις φωνές και τις βρισιές που άκουσα από την κρεβατοκάμαρα. Έντρομη μπήκα στην κρεβατοκάμαρα και είδα τη μητέρα μου πάνω από τον πατέρα μου να τον μαχαιρώνει συνεχώς και να τον βρίζει. Τον μαχαίρωνε με δύναμη και έβριζε... Άντε στο [...] τώρα, [...] και στην επόμενη ζωή σου εγώ θα σε ξανασκοτώσω». Σε άλλο σημείο αποκαλύπτει ότι η μητέρα της συχνά «νάρκωνε» τον πατέρα της ρίχνοντάς του υπνωτικά χάπια στο φαγητό του.

Όπως δηλώνει, η χειριστική μητέρα της της έδωσε οδηγίες να πετάξει το μαχαίρι και της υπαγόρευσε τα όσα έπρεπε να πουν στην αστυνομία. «Μετά από λίγο, ήρθε στο δωμάτιό μου και μου είπε “θα το πάρεις πάνω σου γιατί είσαι μικρή και νέα και θα πούμε ότι ο πατέρας σου σε βίαζε και σε κακοποιούσε και ότι μην αντέχοντας άλλο, τον σκότωσες. Οι δικαστές θα σε λυπηθούν και σου ορκίζομαι ότι δεν θα κάτσεις ούτε μία ώρα στη φυλακή, ενώ αν πεις τι έγινε, εγώ θα πεθάνω στη φυλακή”. Πείστηκα ότι έπρεπε να τη σώσω».

Μιλώντας στο Mega, η αδελφή του θύματος δήλωσε δικαιωμένη με την εξέλιξη: «Καθαρίζει το όνομα του αδερφού. Δεν φτάνει που τον σκότωσαν, το σπίλωσαν κιόλας. Να ησυχάσει λίγο η ψυχούλα του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έβαλε τη δικιά του ζωή σε δεύτερη μοίρα, κυριολεκτικά, την έβαλε σε δεύτερη μοίρα, για να σπουδάσει τα παιδιά του, να πάνε σχολείο, με τα φροντιστήρια, με τα όλα και την έστειλε να μάθει και πολεμικές τέχνες για να μπορεί να προστατευτεί και αυτό γύρισε μπούμερανγκ στον εαυτό του. Με το ξύλο ακινητοποίησε τον πατέρα της. Και αυτή είναι η αλήθεια, τώρα το τι είχαν στο μυαλό τους και σκότωσαν τον αδερφό μου, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως η 46χρονη, που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, αρνείται τα όσα λέει η κόρη της. Σύμφωνα με τη συνήγορό της, Θεοδώρα Πανταζή, «η μακρόχρονη και βάναυση κακοποίηση μιας γυναίκας, η οποία αποδεδειγμένα φιλοξενήθηκε σε Κέντρα Κακοποίησης και νοσηλεύτηκε σε Ιδρύματα Υγειονομικής Περίθαλψης, είναι ανεπίτρεπτο να αμφισβητείται προς δημιουργία και μόνο εντυπώσεων. Αλλά και να ισχυρίζεται κανείς ότι μια μητέρα θα μπορούσε να εμπλέξει την κόρη της σε κάτι τόσο αποτρόπαιο».

Σημειώνεται ότι η κατηγορούμενη είχε εγκαταλείψει το σύζυγό της και είχε αποκτήσει κόρη (4 ετών σήμερα) με άλλον άνδρα. Ενάμιση χρόνο πριν από τη δολοφονία του 49χρονου επέστρεψε στο σπίτι τους στον Εύοσμο καθώς δεν είχαν πάρει διαζύγιο και αποφάσισαν να δώσουν δεύτερη ευκαιρία στο γάμο τους. Μητέρα και κόρη κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΟΝΤΙΜΕ»