Με έναν εντελώς απρόσμενο τρόπο ήρθε ένα μωράκι στον κόσμο. Κι αυτό γιατί η νεαρή μητέρα δεν πρόλαβε να φτάσει στο μαιευτήριο και γέννησε στη μέση του δρόμου.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή, λίγη ώρα μετά τις 18.00, στη συμβολή των οδών Κανακάρη και Παντανάσσης, στην Πάτρα.

Το μωράκι γεννήθηκε ξαφνικά προτού προλάβει η μητέρα του να μεταβεί στο Νοσοκομείο. Τον ομφάλιο λώρο έκοψαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι κλήθηκαν για επείγον περιστατικό στο σημείο, για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στην νεαρή. Τα συναισθήματά τους όταν αντίκρισαν το αγγελούδι που μόλις είχε γεννηθεί ήταν μοναδικά.

Πρόκειται για τους έμπειρους διασώστες, μέλη πληρώματος ασθενοφόρου, Ανδρέα Κουργιαλά και Δημήτριο Ηλιόπουλο, οι οποίοι έλαβαν σήμα για να μεταβούν στο περιστατικό και όταν έφθασαν με έκπληξη είδαν την μητέρα του στο οδόστρωμα, να έχει γεννήσει το αγοράκι της.

Σύμφωνα με το gnomip.gr, αμέσως, εφάρμοσαν όλα όσα προβλέπει το πρωτόκολλο, παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στο νεογέννητο και στην επίτοκο, διαπίστωσαν πως και οι δύο έχαιραν άκρας υγείας και όπως είπαν, έζησαν ένα όμορφο περιστατικό που θα το θυμούνται για πάντα.


Πώς γεννήθηκε το παιδί

Ο τοκετός έγινε επί του οδοστρώματος, καθώς έσπασαν τα νερά και η κοπέλα πονούσε. Κάτοικος της περιοχής την είδε και ενημέρωσε το ΕΚΑΒ ενώ προσέτρεξε να της προσφέρει βοήθεια. Το ασθενοφόρο έφθασε άμεσα, όμως το μωράκι είχε γεννηθεί.

Οι διασώστες ακολούθησαν το πρωτόκολλο τόσο για το μωρό όσο και για τη μητέρα, οι οποίοι χαίρουν άκρας υγείας. Εκλήθη άμεσα και η Κινητή Μονάδα επανδρωμένη με γιατρό. Το ένα ασθενοφόρο παρέλαβε το μωρό, το άλλο τη μητέρα, προκειμένου να διακομιστούν στο νοσοκομείο και να λάβουν ιατρικής φροντίδας.