Άστραψε και βρόντηξε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά όσων διατυπώνουν «αντιεπιστημονικές ανοησίες» για την πανδημία, ενώ δεν έχουν ιδέα πώς γίνεται η σύγκριση των δεδομένων»,

Κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Αθήνας, προς τιμήν του Ελληνοαμερικανού καθηγητή Ιατρικής και Κοινωνικών Επιστημών, Νικόλα Χρηστάκη, ο κ. Τσιόρας παρουσιάζοντας στοιχεία για την πανδημία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC), προέβλεψε ότι έρχεται έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με πολλούς ανεμβολίαστους πολίτες και υπογράμμισε πως όσο υψηλότερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός των νοσηλειών, ενώ το ίδιο ισχύει και με τους θανάτους. 

«Όσο περισσότερο εμβολιασμένος είναι ο πληθυσμός, στο 70% με 75%, τόσο μικρότερες θα είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας», σημείωσε συγκεκριμένα και πρόσθεσε πως, «όσο περισσότερο διστακτικός είναι κάποιος, τόσο περισσότερο θα πρέπει να του δώσεις κίνητρα για να εμβολιαστεί. 

Οργή για τις «αντιεπιστημονικές ανοησίες»

Ο κ. Τσιόδρας εξαπέλυσε επίθεση κατά όσων διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για την πανδημία του κορωνοϊού, οι οποίοι, όπως είπε, συμβάλλουν στην «επικοινωνία του κινδύνου», ενώ επισήμανε ότι είναι πολλοί αυτοί που διατυπώνουν «αντιεπιστημονικές ανοησίες, ενώ δεν έχουν ιδέα πώς γίνεται η σύγκριση των δεδομένων», προσθέτοντας ότι χρειάζεται προσεκτική και αμερόληπτη αξιολόγηση των στοιχείων.

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε επίσης ότι η χώρα μας πήγε καλά με την πανδημία, διότι, στα πρώτα κύματα, «ακούγαμε τους ειδικούς, προσέχαμε, συμμορφωνόμασταν με τους κανόνες προστασίας και δεν ακούγαμε αντιεπιστημονικές και επικριτικές απόψεις».