Ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας, κ. Άγγελος Κωνσταντινάκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Κεντρικό Μαγκαζινο” με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Εύβοια κ. Κωνσταντινίδης δήλωσε: «Είναι συνηθισμένα τα πράγματα για εμάς πια, είναι πολύ δύσκολα. Και λεω συνηθισμένα γιατί μετά από το Φεβρουάριο με τα χιόνα δεν έχουμε σταματήσει ούτε λεπτό. Ήρθαν και οι φωτιές τον Αύγουστο και τώρα έρχονται οι πλημμύρες και λεω έρχονται γιατί δεν έβρεξε και πολύ προχθές, αν βρέξει πραγματικά καλά εδώ δεν θα μείνει τίποτα. Αυτό έδειξαν οι καταστροφές που πάθαμε τώρα με μια μικρή βροχή, αν βρέξει και ο όγκος του νερού είναι μεγαλύτερος δεν θα μείνει τίποτα εδώ».

Και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε νερό γιατί έχουμε προβλημα, με υδροφόρες πολεμάμε να δώσουμε νερό στον κόσμο. Έχουν καταστραφεί εντελώς οι πηγές του νερού, τα αντλιοστάσια από τα φερτά υλικά. Επίσης ότι δουλειά είχαμε κάνει μετά τη φωτιά καταστράφηκε και αυτή δηλαδή ότι ρέματα είχαμε ανοίξει ξανά από την αρχή. Έχουν μπαζωθεί όλα με φερτά υλικά και τώρα δίνουμε μάχη με το χρόνο γιατί την Παρασκευή έρχεται νέο κύμα που μάλλον μας πιάνει και ο Θεός βοηθός». 

 Στη συνέχεια μίλησε για τις δράσεις της δημοτικής αρχής και τις μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα: «Εμείς σαν δήμος από την πλευρά μας όσο μας αναλογεί προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις σε μερικά προβλήματα όπως είναι τα ρέματα, κάποια αντιπλημμυρικά που πρέπει. Έχουμε καταθέσει εδώ και καιρό μελέτες για κάποια σημεία που είναι πάρα πολύ επικίνδυνα, έχουν εγκριθεί οι μελέτες αλλά δυστυχώς καθυστερούνε εκεί. Θέλουμε βοήθεια από την κυβέρνηση σε αυτό το κομμάτι, ότι μελέτη αφορά αντιπλημμυρικό να προχωρήσει άμεσα, να μην περιμένει περιβαλλοντικούς, να μην περιμένει τίποτα, πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα.

 «Για όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν το δήμο Μαντουδίου στο τηλέφωνο 2227 031603 ή μέσω διαδικτυακά μπορούν να μας βρουν», δήλωσε ο  αντιδήμαρχος Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας.