Ρεπορτάζ για τις καταστροφικές πλημμύρες στη βόρεια Εύβοια φιλοξένησε η γαλλική Le Figaro, σημειώνοντας πως οι ζημιές επήλθαν μετά τις πυρκαγιές που κατέκαψαν την περιοχή το καλοκαίρι. Οι πυρκαγιές που κατέκαψαν την Εύβοια είχαν γίνει θέμα στο διεθνή τύπο με εκτενή ρεπορτάζ για το μέγεθος της οικολογικής και οικονομικής καταστροφής.

«Μια καταιγίδα χτύπησε το ελληνικό νησί της Εύβοιας την Κυριακή, προκαλώντας πλημμύρες, ενώ δρόμοι κόπηκαν στα δύο, λίγες εβδομάδες μετά από πυρκαγιές που ξέσπασαν τα βόρεια του νησιού», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η καταιγίδα, που ονομάστηκε Αθηνά από τις ελληνικές μετεωρολογικές υπηρεσίες, προκάλεσε «πολύ σημαντική ζημιά» στο οδικό δίκτυο κοντά στα παραθαλάσσια χωριά Αγία Άννα και Ψαροπούλι», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος, που επικαλείται η κρατική τηλεόραση ΕΡΤ. «Δεκάδες σπίτια πλημμύρισαν, χείμαρροι βγήκαν από τα κρεβάτια τους ενώ η βροχόπτωση κράτησε μόνο λίγες ώρες. Είναι ένα σημάδι ότι μας περιμένει ένας πολύ σκληρός χειμώνας», δήλωσε ο Γιώργος Κελαϊδίτης (αντιπεριφερειάρχης)», γράφει η Le Figaro.



«Δασικές πυρκαγιές ρήμαξαν την Εύβοια»

«Δασικές πυρκαγιές ρήμαξαν τα νησιά Εύβοια και Ρόδο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθώς και την περιοχή της Αθήνας και της Πελοποννήσου.

Συνολικά, από τις 29 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου, 100.874 εκτάρια πευκοδάσους, δασών και ελαιώνων κάηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που πραγματοποίησε το AFP χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS). Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους. Η Ελλάδα, αν και έχει συνηθίσει τις ζεστές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, χτυπήθηκε από το χειρότερο κύμα καύσωνα εδώ και τρεις δεκαετίες», αναφέρει το γαλλικό μέσο.