Τεράστια αναστάτωση έχει προκληθεί στη Μύκονο, μετά από την ανακοίνωση της Αστυνομίας ότι θα βάλει "λουκέτο" την Τρίτη 10 Ιουνίου σε εννέα νυχτερινά μαγαζιά του νησιού.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση επιχειρηματιών στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου της Μυκόνου. ’λλωστε, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας protothema.gr, η Αστυνομία φέρεται αποφασισμένη να βάλει "λουκέτο" και σε άλλα 80 καταστήματα μέσα στις επόμενες ημέρες, προκαλώντας την οργή των επιχειρηματιών.

Οι αιτίες των "λουκέτων" έχουν στην πλειονότητά τους να κάνουν με παραβιάσεις του ωραρίου λειτουργίας και κατά περιπτώσεις, με ηχορύπανση.

Η Αστυνομία διατηρεί το δικαίωμα να σφραγίζει μαγαζιά μετά από τη διαπίστωση αυτών των καταγγελιών, με το αιτιολογικό ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συμφώνησαν να προχωρήσουν σε δράσεις διαμαρτυρίας και στη συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα συναντηθεί με παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης στην Αθήνα, για να ζητήσει να ληφθούν μέτρα και να στερηθεί από την Αστυνομία το δικαίωμα να κλείνει τα καταστήματα γι' αυτούς τους λόγους.

Οι ίδιοι οι καταστηματάρχες καταγγέλλουν ως "τεράστια αδικία αυτό που γίνεται σε επίπεδο νομοθεσίας και το οποίο είναι για εκείνους καταστροφικό" και επισημαίνουν τις "δραματικές συνέπειες, όχι μόνο για τους επιχειρηματίες τους ίδιους, αλλά και για τις οικογένειες των ατόμων που εργάζονται σε αυτές", με το "λουκέτο" που μπαίνει στα μαγαζιά.

Επίσης, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι καταστηματάρχες, "καταστρέφονται, αφού χάνουν τα πάντα και μάλιστα στην αρχή της τουριστικής περιόδου και σε μια εποχή που η κρίση έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές οικονομικού χαρακτήρα παντού".

Τη συμπαράστασή τους, σε κάθε περίπτωση, εξέφρασαν τόσο η απερχόμενη δήμαρχος του νησιού, Ειρήνη Γρυπάρη, που δήλωσε έτοιμη να σταθεί στο πλευρό των επιχειρηματιών, όσο και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Κώστας Κουκάς, ο οποίος συνέστησε ψυχραιμία και σύνεση στις κινήσεις που θα κάνουν, προκειμένου να πετύχουν αυτό που επιδιώκουν.