Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για την αίτηση ακύρωσης του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, τονίζοντας ότι μετά την ψήφιση του νόμου της υποχρεωτικότητας εμβολιάστηκαν 3.000 υγειονομικοί. Παράλληλα, υπογράμισε ότι ο νόμος αυτός ήταν «αχρείαστος», καθ’ότι έδωσε ένα λάθος μήνυμα στην κοινωνία.

Την ίδια στιγμή, έκρουσε «καμπανάκι» για την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, επισημαίνοντας πως στη Βόρεια Ελλάδα έχουν γεμίσει οι ΜΕΘ με το 1/4 της κίνησης από ότι στο τρίτο κύμα της πανδημίας.

Αναφορικά με την αίτηση ακύρωσης του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών

«Μετά την ψήφιση του νόμου της υποχρεωτικότητας εμβολιάστηκαν 3.000 υγειονομικοί γιατί είχαμε ποσοστό 90% πριν την υποχρεωτικότητα. Σήμερα κατέθεσαν οι δικηγόροι μας στο ΣτΕ και θεωρώ ότι ο νόμος αυτός ήταν αχρείαστος γιατί έδωσε ένα λάθος μήνυμα στην κοινωνία ότι οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού έγιναν από την υποχρεωτικότητα ενώ όλοι μας πήγαμε με τη θέλησή μας και εμβολιαστήκαμε γιατί σώζει ζωές ο εμβολιασμός και πρέπει να το κάνουμε με πειθώ», δήλωσε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι που για 18 μήνες ήταν στην πρώτη γραμμή, «δεν αξίζουν τέτοιας τύχης». «7.000 άνθρωποι από την 1 Σεπτέμβρη είναι εκτός δουλειάς ενώ πρόσεχαν και στη δουλειά τους και το τελευταίο εξάμηνο δεν έχουν νοσήσει άρα πρόσεχαν και στο σπίτι τους χωρίς ένα ευρώ μισθό. Ένας δημόσιος υπάλληλος ο οποίος διώκεται για κακουργηματικές πράξεις και μπορεί να είναι φυλακή, ακόμα και για βιασμό, τίθεται σε αργία και παίρνει το 50% του μισθού. Δεν αξίζει τέτοια τύχη σε αυτούς τους ανθρώπους που ήταν για 18 μήνες στην πρώτη γραμμή και θα μπορούσαν να εργάζονται με ασφάλεια με δύο rapid test την εβδομάδα όπως συμβαίνει σε άλλα επαγγέλματα», τόνισε.

«Είδατε ότι η υποχρεωτικότητα εγκαταλείφθηκε από την κυβέρνηση γιατί δεν είναι τελικά η καλύτερη μέθοδος. Αν ήταν μια καλή μέθοδος και είχε απογειώσει τους εμβολιασμούς θα συνεχιζότανε», ανέφερε στέλνοντας το δικό του μήνυμα κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών.

Για την υγειονομική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα

«Δεν αντικαταστάθηκαν οι υγειονομικοί και τα νοσοκομεία σήμερα είναι στα όρια τους. Στη Βόρεια Ελλάδα έχουν γεμίσει οι ΜΕΘ με το 1/4 της κίνησης από ότι στο τρίτο κύμα της πανδημίας. Τα νοσοκομεία είναι προτιμότερο να έχουν συναδέλφους με rapid test, με μέτρα προστασίας που δεν έχουν εμβολιαστεί ή να μην έχουν καθόλου γιατρούς και νοσηλευτές και να μην υπάρχουν ΜΕΘ; Πρέπει να απαντήσει σε αυτό το υπουργείο», κατέληξε.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη