Τις νέες μεθόδους με τις οποίες «πυρήνες» των αντιεμβολιαστών καταφέρνουν να αποσπούν από χιλιάδες πολίτες μικροποσά των 15 έως 20 ευρώ για τη σύνταξη και αποστολή εξωδίκων σε φορείς του Δημοσίου αναζητούν οι αστυνομικές και εισαγγελικές Aρχές, έχοντας εστιάσει σε τέσσερις ιστοσελίδες και δύο φυσικά πρόσωπα, ένα εκ των οποίων υπήρξε ενεργό μέλος της «Ελλήνων Συνελεύσεως», κόμματος του προσφάτως αποφυλακισθέντος Αρτέμη Σώρρα. Εν προκειμένω, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις α) Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς, β) Brighteon.com, γ) Rumble.com και δ) Ugetube η χορήγηση κωδικών εισόδου στις κλειστές ομάδες προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, και την καταβολή μικρού αντιτίμου.

Τα δεκάδες χιλιάδες μέλη τους (πάνω από 80.000) ενημερώνονται για τις οργανώσεις των αρνητών διεθνώς, για ενδεχόμενες νομικές τους ενέργειες σε βάρος των υπηρεσιών και της πολιτικής διοίκησης, καθώς και για άλλες δράσεις που, κατά τη Δικαιοσύνη, συνιστούν απάτες, διασπορά ψευδών ειδήσεων και πρόκληση πολιτών σε τέλεση αδικημάτων. Η Αστυνομία φαίνεται ότι έχει «πλησιάσει» και τους συντάκτες των εξωδίκων (2-4 δικηγόροι) και τους οργανωτές των διαδηλώσεων, ιδίως της συγκέντρωσης της 29ης Αυγούστου στο Σύνταγμα, στην οποία τα μισά από τα 8.000 άτομα που συμμετείχαν είχαν μεταφερθεί με πούλμαν από την περιφέρεια στην Αθήνα.

Η κατάθεση χρημάτων, κυρίως 23 ευρώ ανά άτομο, γίνεται κυρίως με δύο τρόπους. Ο πρώτος με την καταβολή του ποσού σε λογαριασμό φυσικού προσώπου prepaid card (προπληρωμένη κάρτα), ο οποίος όμως δεν συνδέεται με τραπεζικό λογαριασμό. Όμως, επειδή οι prepaid χρησιμοποιούνται για ταχείες διαδικτυακές συναλλαγές χωρίς τη μεσολάβηση-εγγύηση του χρηματοπιστωτικού κύκλου, ενέχουν μεγάλο ρίσκο για οποιαδήποτε άλλη συναφή εξωτραπεζική εργασία, αφού ο κάτοχος μπορεί να την αποκτήσει ανώνυμα ή με ψευδή στοιχεία, ενώ εάν δεχτεί χρήματα στην κάρτα αυτή από τραπεζικό λογαριασμό, έχει τη δυνατότητα μέσω του IBAN να ξεκινήσει το phishing (ψάρεμα). Πληροφορίες των «Παραπολιτικών» αναφέρουν ότι καταγράφεται ήδη σε λίστα στην ΕΛ.ΑΣ. αξιόποινη ηλεκτρονική δραστηριότητα εμπλεκομένου στην πυραμίδα των αντιεμβολιαστών, με έδρα τη Βόρεια Ελλάδα.

H Αστυνομία έχει «πλησιάσει» τους συντάκτες των εγγράφων κατά του Δημοσίου και τους οργανωτές των διαδηλώσεων


O δεύτερος τρόπος είναι η απευθείας έκδοση ταχυδρομικής επιταγής. «Μπορείτε επίσης να μου στείλετε 20 ευρώ από το ταχυδρομείο. Επικοινωνήστε μαζί μου, να δώσω τα στοιχεία και τον τρόπο κατάθεσης», αναφέρει προς τους ενδιαφερομένους ο υπεύθυνος των Αυτοχθόνων Ελλήνων στην ομώνυμη ιστοσελίδα, παραθέτοντας πλήρη στοιχεία του, καθώς και άλλες μεθόδους συναλλαγών, όπως με τηλεφωνικές εντολές. Παράλληλα, εξελίσσεται δεύτερη έρευνα της Εισαγγελίας Αθηνών για δικηγόρους και άλλους που δραστηριοποιούνται, ενδεχομένως με το αζημίωτο, στα θολά νερά των αρνητών, καθώς έχει εντοπιστεί διασύνδεση προσώπων με εκδόσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης.

Ποιες είναι οι διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας

Όσον αφορά, δε, τις «γέφυρες» αντιεμβολιαστών και οπαδών του Αρτέμη Σώρρα, αστυνομικές πηγές υπογραμμίζουν ότι τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις -και ιδιαίτερα στην Πάτρα, από όπου κατάγεται ο Σώρρας, σε Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Αγρίνιο και Ηράκλειο- έχουν γραφεία στα ίδια σημεία. Αξιοσημείωτες, επίσης είναι οι ομοιότητές τους. Στο απόγειο της απήχησής τους, τα μέλη της «Συνελεύσεως» ξεπερνούσαν τις 12.000 και με σχετικά πρόσφατα έγγραφά τους ανακαλούσαν την εμπιστοσύνη τους και «έπαυαν» τον Έλληνα πρωθυπουργό, σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου. Εσχάτως, «επιδίδουν» πρόστιμα 10 εκατ. ευρώ για χρήση μάσκας και υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κοροναϊού, ενώ έχουν συγκροτήσει μέχρι και «Εθνική Αστυνομία» για την εφαρμογή του «νόμου». Όλα τα παραπάνω, βέβαια, έχουν στόχο την άρνηση της υγειονομικής νομοθεσίας και την προώθηση αντιεπιστημονικών - συνωμοσιολογικών απόψεων. Ο,τι κάνουν οι μεν κάνουν και οι δε.

Αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές ψάχνουν τους δεσμούς των αντιεμβολιαστών με οπαδούς του Αρτέμη Σώρρα


Την ίδια στιγμή, σε διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας υπάρχουν φόρα, όπως το «Άρνηση Τεστ και Μηνύσεις», που αριθμεί 2.011 μέλη, το «Ομάδα Γονέων με Στόχο την Προστασία των Παιδιών τους», με 7.722 μέλη, το «Είμαι Κατά του Εμβολίου Covid-19», με 13.670 μέλη, το «Ομάδα Ιερέων», με 1.489 μέλη (όπου παρέχεται και νομική υποστήριξη για αρνητές από τον εκκλησιαστικό χώρο), ή το αντίστοιχο «Άγιος Ιωάννης ο Βατάτζης» (ο επονομαζόμενος ελεήμων Βυζαντινός αυτοκράτορας), με 2.865 μέλη. Ενδεικτική του τρόπου δράσης των «συνωμοσιολόγων» θεωρείται και η ανάρτηση-οδηγός αποφυγής εμβολιασμού από πολίτη, που δήλωσε στον γιατρό εμβολιαστικού κέντρου ότι «πάσχει από αναφυλαξία ύστερα από τσίμπημα σφήκας» για να υπάρξει κωλυσιεργία.