Συγκλονισμένος παραμένει ο κόσμος του ποδοσφαίρου από τον πρόωρο θάνατο του 31χρονου ποδοσφαιριστή, Νίκου Τσουμάνη, καθώς αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Συγγενείς και φίλοι του 31χρονου του είπαν το τελευταίο «αντίο» στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Θεσπρωτία. Ο ποδοσφαιριστής του Μακεδονικού βρέθηκε πνιγμένος την περασμένη Τρίτη μέσα στο αυτοκίνητό του στη μαρίνα της Νέας Κρήνης στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Από την αρχή η αστυνομία θεωρούσε ως πιθανότερη την εκδοχή της αυτοκτονίας. Την Τετάρτη ήρθε και η επιβεβαίωση της ιατροδικαστή, Λήδας Κοβάτση, ότι δεν προκύπτει εμπλοκή άλλου προσώπου στο θάνατο του 31χρονου. Από τη νεκροψία-νεκροτομή επιβεβαιώθηκε ότι ο Νίκος Τσουμάνης πέθανε από ασφυξία καθώς είχε δεμένο τον τράχηλό του με πλαστικές ταινίες tie wraps. Ο ποδοσφαιριστής αντιμετώπιζε σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα, σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός του. Ο πρώην συμπαίκτης του Γρηγόρης Κάκαλης είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis ότι ο 31χρονος χρωστούσε στον πεθερό του περίπου 24.000 ευρώ και περίμενε μία δικαστική απόφαση προκειμένου να τον αποπληρώσει. Ο πεθερός του ποδοσφαιριστή ωστόσο διέψευσε ότι του χρωστούσε λεφτά: «Δεν είχε δανειστεί από εμένα. Είναι ψευδέστατα αυτά. Δεν ξέρω εγώ τα οικονομικά του, δεν μου τα έλεγαν εμένα. Ήταν καλός άνθρωπος, δεν είχα κανένα παράπονο. Ούτε εκείνος από εμένα».

Ο κουμπάρος του Νίκου Τσουμάνη, από την πλευρά του, σημείωσε ότι υπάρχει ηθικός αυτουργός. «Αυτό που πρέπει να μάθει ο κόσμος είναι ότι σίγουρα υπάρχει ηθικός αυτουργός. Πιστεύω ότι αυτό ξεκινάει από τις ομάδες που έπαιξε και δεν δικαιώθηκε ποτέ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

* Τα σημάδια της κατάθλιψης ήταν ορατά το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά κανείς από όσους τον ζούσαν καθημερινά δεν μπορούσε να φανταστεί την τραγική κατάληξη. Στενός φίλος του Νίκου Τσουμάνη είπε στην εκπομπή «Live news»: «Ο Νίκος έφυγε από εδώ από τα 15 του, είχε μάθει να παίζει μόνο μπάλα, δεν ήξερε κάτι άλλο. Έφτασε σε ένα σημείο και είχε μία πτωτική πορεία στην μπάλα και είχε αναγκαστεί να πάει να κάνει κι άλλη δουλειά. Όλο αυτό εγώ πιστεύω τον πείραξε. Υπάρχουν ένα σωρό παιδάκια απελπισμένα, δεν μπορούν να διαχειριστούν όλοι μία κατάσταση το ίδιο. Ο άλλος για 1.000 ευρώ μπορεί να αυτοκτονήσει, για 500. Ο άλλος για δέκα δισ. να μην πάθει τίποτα. Ο Νίκος ήταν ευαίσθητο παιδί. Ευαίσθητο και περήφανο. Όλες οι ομάδες που έχει πάει τον έχουν αφήσει απλήρωτο. Αυτό πρέπει να κοιτάξει τώρα. Ποιες είναι αυτές οι ομάδες που δεν τον έχουν πληρώσει».

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις που έχει στα χέρια της η αστυνομία, ο ποδοσφαιριστής αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα που τον έφεραν σε αδιέξοδο. Σημαντικές θεωρούνται οι καταθέσεις που θα δώσουν η κοπέλα του ποδοσφαιριστή, αλλά και άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time