Το ενδεχόμενο να μην είναι παρούσα στο μνημόσυνο του πατέρα της αποκάλυψε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, μιλώντας κατά τη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου της «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού» στην Αλεξανδρούπολη. Όπως είπε η ίδια, «δεν ξέρω αν θα πάω το Σάββατο στο μνημόσυνο. Δεν έχω οικονομική δυνατότητα να πάω», ενώ τόνισε πως παραμένει θυμωμένη με όσα έγιναν μετά το θάνατο του αείμνηστου συνθέτη, χαρακτηρίζοντας «καρακιτσαριό που δεν ταιριάζει σ’ εμάς» τα όσα προβλήθηκαν αυτές τις μέρες στην τηλεόραση για τον Μίκη Θεοδωράκη.

Υπενθυμίζεται πως το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από το θάνατο του μεγάλου Έλληνα θα γίνει στις 9 Οκτωβρίου, στον Γαλατά Χανίων, όπου τάφηκε δίπλα στους γονείς και τον αδελφό του Γιάννη.

Σύμφωνα με το reportal.gr, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μοιράστηκε για πρώτη φορά -όπως είπε- το θυμό που νιώθει εξαιτίας των όσων έχουν συμβεί μετά το θάνατο του πατέρα της. Μίλησε, επίσης, για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να θρηνήσει μόνη της τον πατέρα της, ενώ αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στην υπόθεση με τον Νίκο Κουρή-Θεοδωράκη, το «δήθεν γιο» του μουσικοσυνθέτη, όπως τον χαρακτήρισε η ίδια, σε βάρος του οποίου κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ζήτησε προσωρινή διαταγή ώστε να μη χρησιμοποιεί το επίθετο του πατέρα της. «Είμαι πάρα πολύ θυμωμένη γιατί δεν κατάφερα να κλάψω τον πατέρα μου και να είναι δικός μου ο πατέρας, δικός μου ο τάφος του, να τον σκουπίσω, να του βάλω λουλουδάκια, να του ανάψω ένα καντήλι. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Είναι άλλοι. Υπάρχουνε πολλοί άλλοι που ασχολούνται με τον Μίκη Θεοδωράκη. Ε, τι να πω; Είναι λυπηρό», είπε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Την ίδια ώρα, εξέφρασε την πικρία της ότι δεν μπορεί να επισκεφτεί τον τάφο του πατέρα της. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια είχε προσπαθήσει μέσω της δικαστικής οδού να αμφισβητήσει την τελευταία επιθυμία του πατέρα της και να ταφεί στο Βραχάτι και όχι στην Κρήτη, προκειμένου να βρίσκεται κοντά και να μπορεί να φροντίζει το μνήμα του. «Δεν μπορώ να πάω στον τάφο του. Και δεν ξέρω αν θα πάω το Σάββατο στο μνημόσυνο. Δεν νομίζω ότι θα πάω. Πώς θα πάω; Δεν έχω οικονομική δυνατότητα να πάω. Εν πάση περιπτώσει θέλω να πω ότι δεν έχω καταλάβει πώς πεθαίνει ένας πατέρας. Το κατάλαβα μόλις τον είδα το πρωί που πέθανε. Εκεί το κατάλαβα μέχρι που τον πήρανε στο ψυγείο στο Α’ Νεκροταφείο και έζησα όλο αυτό το δράμα που ζει κάθε κόρη και κάθε γιος. Μετά, τον πήρανε, άρχισαν τα δικαστήρια και σαν να είναι κάτι ξένο», είπε.

*Δημοσιεύτηκε στην OnTime