Επιφυλάξεις αναφορικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν εχθές από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και αφορούν τους εμβολιασμένους, έχει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα - Δεν πρέπει να υπάρξει «περαιτέρω κοινωνικός διχασμός»

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κυρία Λινού είπε ότι οι ενστάσεις αφορούν αρχικά τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκαν τα μέτρα και αρχικά θα έπρεπε να παρουσιαστούν ως παραίνεση για τους ανεμβολίαστους και στη συνέχεια ως επιβράβευση των εμβολιασμένων. Στη συνέχεια, έδωσε έμφαση στο ότι δεν πρέπει να υπάρξει «περαιτέρω κοινωνικός διχασμός» ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, τόνισε ότι οι εμβολιασμένοι πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και ειδικότερα, σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή αναφορικά με την τήρηση των υγειονομικών βασικών μέτρων που έχουν επιβληθεί εδώ και δύο σχεδόν χρόνια (μάσκες, αποστάσεις).

Η κυρία Λινού αφού παρατήρησε ότι οι περιορισμοί που αφορούν θέματα υγείας δεν μπορεί να είναι θέμα ποινών, εξέφρασε τον φόβο της ότι μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μπορεί μέσα στις 15 ημέρες που θα επαναξιολογηθούν να έχουμε μια έξαρση κρουσμάτων.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι το πιθανότερο είναι να έχουμε και μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων ανάμεσα στα παιδιά λόγω των σχολείων.